Uitzending
Editie NL - Aflevering 188

Aflevering 188

Editie NL

19-9-2019

| 167 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Schutter nog op de vlucht. -Zorgen om aso-maaltijdbezorger. -Insta-afslankadvertenties aangepakt. -4x per week Chicken Tonight.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

4x per week Chicken Tonight
Unilever neemt na bijna 30 jaar afscheid van Chicken Tonight. Maar de liefhebber hoeft niet in paniek te raken: het makkelijke studentengerecht is verkocht aan voedingsmiddelenconcern Zwanenberg. Goed nieuws voor de Leidse student Cedric en zijn huisgenoten. Zij kunnen eigenlijk niet zonder de saus.

Insta-afslankadvertenties aangepakt
Een speciale dieet-thee die je razendsnel laat afvallen, of pillen die je vet oplossen. Dit soort Ze komen dagelijks voorbij op Facebook en Instagram, maar vanaf nu niet meer. Instagram en Facebook halen berichten weg die onrealistische diëten aanprijzen. Ook krijgen jongeren onder de 18 jaar veel minder reclames voor afvalmethodes of cosmetische ingrepen te zien. Deskundigen wereldwijd maken zich al langer zorgen over de invloed van dit soort berichten op zelfbeeld van jongeren. Maar hoe schadelijk is het?

Zorgen om aso-maaltijdbezorger
Het is tijd voor een harde aanpak van maaltijdbezorgers. Vindt de VVD in Rotterdam. Zeker op DIT moment rijden er talloze bezorgscooters rond. 20.000 in het hele land. En zij lappen massaal verkeersregels aan hun laars. Ze rijden met enorme snelheid door rood. Of over de stoep, of het fietspad, terwijl dat niet mag. De gevolgen zijn groot. Bezorgscooters rijden zes keer vaker schade dan privébestuurders van scooters.

Schutter nog op de vlucht
Waar is de man die gisteren strafrechtadvocaat Derk Wiersum vermoorde? Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe lastiger het wordt. De eerste uren van de klopjacht zijn cruciaal.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 188 werd uitgezonden op donderdag 19 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie