Uitzending
Editie NL - Aflevering 189

Aflevering 189

Editie NL

20-9-2019

| 186 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Liever voetbal dan vergaderen. -Huis om te huilen. -Echt alles online te koop? -Zingen met Parkinson.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Zingen met Parkinson
Zingen kan de ontwikkeling van parkinson vertragen, dat zegt neurowetenschapper Erik Scherder. Het zou de coordinatie en kracht van parkinsonpatienten versterken. Ook zanger Rob de Nijs, die vorige maand liet weten aan parkinson te lijden, stopt niet helemaal met optreden. Bij parkinsonkoor de Parkieten snappen ze maar al te goed waarom het zo belangrijk is om te zingen.

Echt alles online te koop?
Een nieuwkomer in de lijst met populairste online verkopers: Albert Heijn. In de Twinkle 100 komt de supermarkt binnen op 3. Coolblue staat op 2. En op nummer 1: Bol.com. Het is geen verrassing dat we boodschappen online doen. Wat dit jaar wl nieuw is: er staat voor het eerst een bouwwinkel in de Top-100: de Praxis. Ook voor bouwmateriaal en gereedschap gaan we dus minder de deur uit. De conclusie lijkt dus: inmiddels is echt alles online te koop. Of vergissen we ons dan?

Huis om te huilen
We zijn in de afgelopen jaren minder tevreden geworden met ons huis, dat blijkt uit het WoonOnderzoek van het CBS. Vooral huurders in Den Haag zijn niet bepaald te spreken over hun woonomstandigheden. Maar waarom zijn we minder gelukkig in onze huizen?

Liever voetbal dan vergaderen
Ferd Grapperhaus en Cora van Nieuwenhuizen zijn betrapt in de Tweede Kamer: ze keken voetbal tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Voor zover bekend is het niet eerder gebeurd dat ministers doodleuk een sportwedstrijd kijken terwijl de premier praat. Op social media zijn veel mensen boos. Maar hoe erg is het om even op iets anders te focussen als je aan het werk bent?

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 189 werd uitgezonden op vrijdag 20 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie