Uitzending
Editie NL - Aflevering 181

Aflevering 181

Editie NL

11-9-2017

| 144 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Play: Weermensen
Bij iedere orkaan of tornado duiken ze weer op, de reporters die live verslag doen terwijl ze bijna wegwaaien. Ook bij Irma was het weer raak.

Vrouw eist openbare wc
Na een avondje stappen kon Geerte Piening geen openbare toilet voor vrouwen vinden. Ze besloot haar behoefte buiten te doen, waardoor ze een boete van 140 euro kreeg voor wildplassen. Oneerlijk als je het haar vraagt, want in Amsterdam staan er vijfenveertig urinoirs en maar twee openbare toiletten voor vrouwen.

Hulphond helpt
Bijna 5.000 euro heeft een groep tieners opgehaald voor hun vriend Stijn. De 13-jarige jongen heeft last van epilepsie, en een hulphond zou zijn leven makkelijker maken. Maar de verwachte kosten zijn 40.000 euro. Een hulphond wordt namelijk pas vergoed als je 16 jaar bent. En zo'n hond is in veel gevallen een uitkomst, bijvoorbeeld voor mensen met een beperking of als hulp bij een therapie.

Ouders, geef je kind aan!
Een opmerkelijke oproep van burgemeester Paul Depla van Breda dit weekend. Hij roept ouders op van kinderen die in een vechtfilmpje te zien zijn, zich te melden bij de politie. Bij de vechtpartij eind vorige week, werd een 13-jarige jongen door een groep in elkaar geslagen. Voor ouders ontzettend lastig: je eigen kind aangeven bij de politie.

Knuffel van de koning
Koning Willem-Alexander landt vanavond samen met minister Plasterk op Sint Maarten. We zien het eigenlijk altijd na een ramp, dat de koning op bezoek komt. Praktisch hulp verlenen kan hij niet, maar zijn gezicht laten zien is vaak al genoeg. Het troost slachtoffers of nabestaanden, net zoals zijn moeder prinses Beatrix ook voor vele een steun is geweest puur door haar aanwezigheid.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 181 werd uitgezonden op maandag 11 september door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie