Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

16-1-2018

| 1099 x bekeken | 0 reacties
6
John Fentener van Vlissingen en Teio Meedendorp
Een nieuw werk van Vincent van Gogh! Vandaag werd bekend dat de tekening 'De heuvel van Montmartre met steengroeve' uit 1886 echt aan Van Gogh toeschreven moet worden. Het werk is nooit eerder geëxposeerd, maar dankzij de tentoonstelling met schilderijen en tekeningen uit de Van Vlissingen Art Foundation, die vandaag opent in het Singer Museum in Laren, konden de experts van Het Van Gogh Museum onderzoek doen. Ze bekeken onder meer onderwerp, stijl, techniek en materiaal en concludeerden dat Van Gogh de maker is. Aan tafel de eigenaar van de tekening John Fentener van Vlissingen en onderzoeker Teio Meedendorp.

De tentoonstelling 'Impressionism & Beyond: A Wonderful Journey, Van Vlissingen Art Collection, Singer Laren' is te zien t/m 6 mei.

Ode aan Dolores O'Riordan en Edwin Hawkins
Gisteren verloor de muziek twee grote, weliswaar heel verschillende, muzikanten. Dolores O'Riordan, frontvrouw van The Cranberries, overleed op 46-jarige leeftijd. Hun anti-oorlogsnummer ‘Zombie’ domineerde de hitparades in 1994, een aanklacht tegen het geweld in Noord-Ierland. Het Matangi-kwartet zal het lied op geheel eigen wijze spelen met Marijn van Prooijen, die ook het arrangement schreef. Ook het Nederlands Kamerkoor en Capella Amsterdam zijn van de partij.

De tweede naam is Edwin Hawkins. Hij is de man achter het iconische gospelnummer ‘O Happy Day’. Michelle David zal een ode brengen aan deze klassieker, met The New Gospel Sensation en de Elvis E. Band.

Tafeldame: Dieuwertje Blok
Vanavond is Dieuwertje Blok de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Dieuwertje Blok en John Fentener van Vlissingen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op dinsdag 16 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie