Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

11-1-2018

| 1137 x bekeken | 0 reacties
5
Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma
Begin maart komt de nieuwe Nederlandse film 'Bankier van het verzet' uit, die over de Nederlandse bankier Walraven van Hall gaat. Hij zette in de Tweede Wereldoorlog een ondergrondse bank op waar zo'n beetje het hele verzet in Nederland mee gefinancierd werd. Met zijn broer Gijsbert van Hall, die later burgemeester van Amsterdam werd, pleegde hij de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis door onder het oog van de Duitse bezetters tientallen miljoenen guldens uit de staatskas door te sluizen. In de studio komen de acteurs die meespelen in de film: Barry Atsma (Walraven van Hall), Jacob Derwig (Gijsbert van Hall) en Pierre Bokma (Rost van Tonningen).

Ruben Terlou
Na het succes van zijn reisserie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ keert documentairemaker, fotograaf en arts Ruben Terlou terug naar China. In 'Door het hart van China' reist Ruben dwars door het immense land, van noord naar zuid. Van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische kust van Macau. Het leven van de gewone Chinees staat centraal in bijzondere en spontane ontmoetingen.

KRUPA & The Genes
De Nederlandse jazzdrummers Stefan Kruger en Joost Patocka speelden met nagenoeg iedereen in de Nederlandse jazzwereld. Maar met hun nieuwe band KRUPA & The Genes (KRUPA van Kruger en Patocka) hebben ze nog meer topmuzikanten uit de Nederlandse jazz-scene: Anton Goudsmit (The Ploctones), Raphael Vanoli (Knalpot), Jasper Blom, Maarten Hogenhuis en Sean Fasciani. Vanavond komt het septet naar onze studio.

Tafeldame: Fidan Ekiz
Fidan is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Barry Atsma, Fidan Ekiz, Jacob Derwig, Pierre Bokma en Ruben Terlou te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op donderdag 11 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie