Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

13-9-2017

| 1009 x bekeken | 0 reacties
7
Lisette Keus, Roos van de Laan en Willeke Netel
Leerkrachten werken onder hoogspanning, terwijl de relatie met ouders naar een vriespunt zakt. Soms loopt het conflict tussen ouder en school zo uit de hand, dat er zelfs een rechter aan te pas moet komen. Vloeken en schelden, bedreigen, discrimineren of leraren aanspreken in het bijzijn van leerlingen of andere ouders; het is aan de orde van de dag. De werkdruk is hierdoor zo hoog dat een deel van de leraren overweegt te stoppen. Aan tafel zitten schooldirectrice Lisette Keus, docenten Roos van de Laan en Willeke Netel.

Wilfred de Bruijn
Wilfred de Bruijn heeft een nieuw boek uit, waarin hij zijn persoonlijke blik op Frankrijk geeft: Op zoek naar mijn Frankrijk – Een persoonlijk portret van een prachtig land vol tegenstellingen.

Hoofdstuk 1 beschrijft Wilfred’s wandeling van zijn huis naar zijn werk. Een wandeling die hem steeds meer van de stad doet houden, en onder de indruk laat zijn van de gebouwen en geschiedenis van het land. Wij mochten voor één keer mee op zijn route en in zijn verwondering.

Hans Sibbel en Jeroen Smit
‘Een theatraal lesje economie’. Zo noemen Hans Sibbel en Jeroen Smit de voorstelling waarmee ze de theaters ingaan. Sibbel studeerde ooit economie en kent Smit via via. Ze besloten een leerzame, doch vermakelijke theateravond te maken, mét een vleugje activisme.

Muziek: Jeangu Macrooy
Zanger en songwriter Jeangu Macrooy komt langs en speelt van zijn debuutalbum 'High On You' de gelijknamige single.

Tafeldame: Evi Hanssen
Evi is de sidekick van Matthijs.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op woensdag 13 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie