Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

8-9-2017

| 1364 x bekeken | 0 reacties
5
Dieudonnee Ostiana
Gisteren zat ze al bij ons aan tafel; Dieudonnee Ostiana. Met de allerlaatste vlucht voor orkaan Irma vertrok zij van Sint-Maarten, eigenlijk om hier een bruiloft te vieren. Vanavond kijken we met haar én haar moeder Mireya Ostiana-Wijman naar de huidige situatie. Hoe hard heeft Irma hun eiland getroffen?

Romée Snijders en Veerle Smit
De hele geneeskunde gevat in vier boeken? Ja, dat kan. Geneeskundestudenten Romée Snijders (1992) en Veerle Smit (1993) bedachten een uitgebreid naslagwerk: Compendium Geneeskunde. Een samenvatting van 1.200 pagina’s van de medische basiskennis. Geen vervanging, maar een aanvulling op het studiemateriaal, die inmiddels meer dan 25.000 keer over de toonbank ging. Geschreven met hulp van een vijftigtal studenten, gecheckt door medische experts, maar onder redactie van Romée en Veerle, die het boek ook uitgeven.

Ilse deLange
Letterlijk vanaf de veranda van haar huis in Nashville, de hoofdstad van de country, presenteert Ilse DeLange een nieuwe 6-delige tv-serie: ‘Ilse’s Veranda’. Aan de hand van een persoonlijk verhaal van een BN’er en een countryliedje, ontdekt de kijker de rijke historie van Nashville en countrymuziek.

Muziek: het Koor van De Nationale Opera
De Nationale Opera, in 2016 winnaar van de internationale ‘Opera Company of the Year Award’, gaat dit seizoen sensationeel van start met ‘La Forza del Destino’ (‘De kracht van het noodlot’) van Giuseppe Verdi. Vier uur lang groots en ingewikkeld opera-spektakel, met in de hoofdrol stersopraan Eva-Maria Westbroek. Vanavond staat het mannelijke deel van het koor in onze studio om een fragment uit de finale van de Tweede Akte ten gehoor te brengen: ‘La vergine degli angeli’.

Tafeldame: Stephanie Afrifa
Stephanie Afrifa is vaker te gast geweest, maar debuteert vanavond als tafeldame.

In deze uitzending van DWDD was Ilse DeLange te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op donderdag 7 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie