Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

18-9-2017

| 947 x bekeken | 0 reacties
4
Hulp aan Sint-Maarten: big-data en cartografie
Vandaag staan de NPO, RTL en SBS6 in het teken van de hulpactie voor Sint-Maarten. In DWDD bespreken we vanavond een ander soort hulp: het letterlijk en figuurlijk in kaart brengen van een gebied voor en na een ramp. Belangrijk, want zo ontstaat er een accuraat beeld van de schade en weten hulpverleners waar ze moeten zijn. Maarten van der Veen, projectleider Team 510 Rode Kruis, en Koos Krijnders, vrijwilliger Rode Kruis en cartograaf, leggen uit hoe dat in z’n werk gaat. Ook aan tafel Dieudonnee Ostiana, al twee keer eerder bij ons te gast, met een update van de situatie op het eiland .

Nederlandstalige jukebox met Trijntje
Een Nederlandstalig album van Trijntje: ‘Leven van de Liefde’! Het idee ontstond toen Trijntje in haar eigen taal zong tijdens haar kersttoer. Dat beviel haar goed, maar ook de fans waren er blij mee, getuige de vele verzoeknummers die ingestuurd werden. Vanavond hebben wij een jukebox vol Nederlandse liedjes waar Trijntje uit kan kiezen.

Beverly Hills Cop 4
De grote doorbraak van Eddie Murphy: ‘Beverly Hills Cop’. De politiefilm met de overbekende themesong was één van de grootste blockbusters van de jaren ’80, die twee succesvolle sequels kreeg. Nu gaat deel vier gemaakt worden. Wederom met Murphy, inmiddels 56 jaar. En de regie? Die is in handen van ‘onze’ Adil en Bilall, die furore maakten met hun low-budget speelfilm ‘Black’. Nu krijgen zij een budget van 50 miljoen. Wordt dit hun grote doorbraak in Hollywood?

Muziek: Linde Schöne
Een jaar geleden bracht Linde Schöne haar debuut EP ‘Liefde van de Vloer’ uit. Het was het begin van een succesvol jaar: een nominatie in de categorie Beste Artiest bij de 3FM Awards, lyrische recensies na haar optreden op Noorderslag en een prachtige show op Lowlands. In juni zag haar tweede EP ‘Linde van Nimma’ het licht, gepresenteerd in een uitverkocht Paradiso. In DWDD speelt zij vanavond ‘Ware in de Nacht’.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op zaterdag 16 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!