Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

6-12-2017

| 1163 x bekeken | 0 reacties
7
DWDD special: De Stand van het Land
Vanavond is er een speciale uitzending van De Wereld Draait Door. Een uitzending die gaat over de stand van Nederland.

Het idee is ontstaan door het boek ‘New York Boek’ (oktober, 2017) van illustrator Joost Swarte. Een verzameling van de tekeningen die hij sinds 1996 maakte voor het tijdschrift The New Yorker. In dit boek staat een tekening die gebruikt werd bij een artikel getiteld ‘The Dutch Model’ van journalist Jane Kramer. Het artikel gaat over de stand van Nederland in 2006, vier jaar na de moord op Pim Fortuyn en twee jaar na de moord op Theo van Gogh. De New Yorker ging op zoek naar antwoorden op de vraag: Hoe kon het ooit zo tolerante Nederland veranderen in een multi-cultureel drama? Joost maakte daarbij een tekening. En die tekening is het uitgangspunt van vanavond.

Een gesprek over de stand van Nederland nu, 11 jaar later, met tekenaar Joost Swarte, Özcan Akyol, Barbara Baarsma, Bas Heijne, Sywert van Lienden en tafelheer Paul Witteman.

Tafelheer: Paul Witteman
Paul is deze avond de side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Barbara Baarsma, Bas Heijne, Joost Swarte, Paul Witteman en Sywert van Lienden te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op woensdag 6 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie