Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

30-11-2017

| 984 x bekeken | 0 reacties
6
Jayda Fransen: Trump vs May
De Amerikaanse president Trump heeft woensdagochtend vroeg een serie van drie anti-moslimvideo’s geretweet van Jayda Fransen, voorvrouw van de Britse extreem-rechtse groepering Britain First. Theresa May reageerde o.a op de tweet: “Dat we samenwerken met Amerika betekent niet dat we bang zijn om hen terecht te wijzen. De retweet van Britain First was fout”. Danny Ghosen sprak Fransen van de radicale rechts-nationalistische groepering voor zijn nieuwe tv-serie ‘Danny Demonstreert’, waarvan vanavond de eerste aflevering wordt uitgezonden. Door de tweets van Trump is een diplomatieke rel ontstaan. Aan tafel Danny Ghosen en Eelco Bosch van Rosenthal.

Voorbeschouwing college Freek Vonk: Superzintuigen
In zijn derde college vanuit de Gashouder in Amsterdam laat bioloog Freek Vonk ons vrijdag 1 december zien hoe dieren de wereld waarnemen. Wij kunnen alleen maar met verbazing en bewondering kijken naar sommige wonderbaarlijke manieren waarop dieren zien, ruiken, horen, voelen en proeven: ze hebben ‘superzintuigen’.

Van ratelslangen tot sterneusmollen en van vogelbekdieren tot ratten: dieren hebben talloze eigenschappen, waarvan wij alleen maar kunnen dromen. Ze zien andere kleuren, horen een storm van honderden kilometers verderop al aan komen of ruiken landmijnen onder de grond. Vanavond in DWDD een kleine voorbeschouwing.

Gert-Jan Segers over nieuwe album U2
De Ierse rockband U2 brengt na drie jaar weer een nieuw album uit. De nieuwe cd heet Songs of Experience en is de opvolger van Songs of Innocence uit 2014.

Het geraamte van het nieuwe album is een serie brieven van Bono. Het gaat om brieven aan zichzelf, aan zijn echtgenote Ali en aan het concertpubliek.

Het nieuwe werk van U2 komt uit op 1 december 2017, morgen dus. In de studio komt U2-fan Gert-Jan Segers, in het dagelijks leven fractievoorzitter van de ChristenUnie. De politicus neemt vanavond ook zijn dochter mee.

In deze uitzending van DWDD was Freek Vonk te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op donderdag 30 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie