Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

16-11-2017

| 1019 x bekeken | 0 reacties
6
Richard Korver
Mitch Henriquez kwam in 2015 om het leven nadat hij zeer hardhandig was gearresteerd. Het proces tegen de agenten die betrokken waren bij de dood van Henriquez kwam vandaag tot een opzienbarend eind; Richard Korver, advocaat van de moeder en twee zussen van Henriquez, zegde het vertrouwen in de rechtsgang op. Korver en zijn cliënten verlieten daarop de rechtszaal, een zeldzaamheid in de Nederlandse rechtspraak. Zij menen dat er te weinig is gedaan met door hen vergaard nieuw beeldmateriaal. Daaruit zou blijken dat Henriquez blauw aanliep tijdens zijn aanhouding en dat agenten wisten dat hij was overleden. Aan tafel: Richard Korver.

Gijs van Dijk, Rens Raemakers, Anne Kuik en Peter Kwint
Voor de vijfde keer organiseert het Instituut voor de Nederlandse Taal de jaarlijkse ‘Weg met dat woord’-verkiezing, inmiddels ook een traditie in DWDD. In eerdere edities moesten onder meer valorisatie, depriminderen en ombuiging het veld ruimen. Wij vragen deze keer nieuwe Tweede Kamerleden welk woord volgens hen resoluut uit het Nederlands moet verdwijnen. Aan tafel o.a.: Gijs van Dijk (PvdA), Rens Raemakers (D66), Anne Kuik (CDA) en Peter Kwint (SP).

Edwin Rutten
Willem Wilmink is dit seizoen prominent aanwezig in onze uitzendingen. Vandaag richten we ons op zijn grote bijdrage aan de Nederlandse kindertelevisie. Hele generaties groeiden op met zijn gedichtjes, voor onder meer Het Klokhuis, die daar werden voorgedragen door ‘De Orgelman’, oftewel Edwin Rutten. In onze uitzending draagt hij het gedicht ‘Eenzame patiënt’ voor. En zeg je Edwin Rutten, dan zeg je natuurlijk ‘De Film van Ome Willem’. We brengen het beroemde ‘Deze vuist op deze vuist’, ook van Wilminks hand, vanavond groots met Edwin Rutten, Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, de vaste kinderkoor-partner van De Nationale Opera & Ballet, Cyril Directie en De Raad van Toezicht.

Tafeldame: Fidan Ekiz
Fidan is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Edwin Rutten en Fidan Ekiz te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op donderdag 16 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie