Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

15-2-2019

| 2144 x bekeken | 0 reacties
5
Rembrandtjaar 2019
Het is Rembrandtjaar! 350 jaar geleden overleed onze beroemde schilder. Reden voor het Rijksmuseum om een grote expositie te organiseren die gisteren werd geopend door 150 naamgenoten van Rembrandt. Maar er is meer: fotograaf Julius Rooymans en modeontwerper Hans Ubbink maken met lookalikes een reconstructie van de Nachtwacht: Nachtwacht 360. Onno Blom is bezig met een biografie, die in het najaar verschijnt.

Korte film BECOMING - Jan van IJken
Jan van IJken is fotograaf en filmmaker, die zich focust op natuur, microscopie en de relatie tussen mens en dier. In zijn korte film BECOMING toont hij het wonderlijke ontstaan van leven: op microscopisch niveau zien we de ‘making of’ van een salamander. De film ging viral en werd alom bejubeld.

De Robbie van Leeuwen Sessies, aflevering 5
Gitarist Robbie van Leeuwen schreef de monsterhit ‘Venus’ van Shocking Blue. Hij was begin januari te gast, het begin van een nieuwe rubriek: de Robbie van Leeuwen Sessies. Elke vrijdag vragen we een band om een nummer uit Robbies oeuvre te spelen. We trapten af met Rudy Bennett, Robbies muzikale boezemvriend, daarna stonden Son Mieux, Rondé en Indian Askin op de bühne. Vanavond is de beurt aan LAKSHMI!

Tafeldame: Georgina Verbaan

Georgina is vanavond de sidekick van Matthijs

In deze uitzending van DWDD was Robbie van Leeuwen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op vrijdag 15 februari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie