Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

22-2-2019

| 1354 x bekeken | 0 reacties
7
Wordt Juf Daisy de beste docent ter wereld?
Met negen andere onderwijzers van over de hele wereld strijdt de Nederlandse Daisy Mertens om de titel ‘Beste onderwijzer ter wereld’. Volgens het juryrapport laat Daisy haar leerlingen kritisch nadenken en kijkt ze naar wat elk kind individueel nodig heeft. Daisy zit aan tafel, samen met veertien leerlingen uit haar groep 7 van basisschool De Vuurvogel uit Helmond.

Ontwerper Friso Kramer overleden
Industrieel ontwerper Friso Kramer is op 14 februari op 96-jarige leeftijd overleden. Zijn werken zijn altijd robuust, efficiënt, functioneel en niet duur. Je kent zijn klassiekers zeker, bijvoorbeeld de Revolt Chair (1953), de moderne lantaarnpaal of de groene brievenbus. En precies die brievenbus was het onderwerp van een serie van Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg.

Oud-bokser Rudi Lubbers en zoon Marco over hun hereniging
Eind januari zond Andere Tijden Sport een indrukwekkende documentaire uit over oud-bokser Rudi Lubbers, de enige Nederlandse bokser die het ooit tegen Muhammad Ali opnam. In de documentaire werd duidelijk dat Lubbers onder erbarmelijke omstandigheden op een uitgestrekte vlakte in Bulgarije leefde. Op initiatief van oud-wielrenner Rini Wagtmans werd een hulpactie opgezet: zoon Marco Lubbers reisde af naar Bulgarije en nam zijn vader mee terug naar Nederland. Vanavond zitten Rudi en Marco Lubbers aan tafel.

De Robbie van Leeuwen Sessies, aflevering 6
Gitarist Robbie van Leeuwen schreef de monsterhit ‘Venus’ van Shocking Blue. Hij was begin januari te gast, het begin van een nieuwe rubriek: de Robbie van Leeuwen Sessies. Elke vrijdag vragen we een band om een nummer uit Robbies oeuvre te spelen. We trapten af met Rudy Bennett, Robbies muzikale boezemvriend, daarna stonden Son Mieux, Rondé, Indian Askin en LAKSHMI op de bühne. Vanavond is het de beurt aan Tim Knol!

Tafelheer: André van Duin
Vanavond is André van Duin de sidekick van Matthijs!

In deze uitzending van DWDD waren André van Duin, Rini Wagtmans, Robbie van Leeuwen en Tim Knol te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op vrijdag 22 februari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie