Uitzending
DWDD - 1-5-2017

1-5-2017

DWDD

1619 x bekeken | 0 reacties
6
Nouchka Fontijn en Erik Dijkstra
Een epische bokswedstrijd: Anthony Joshua versloeg zaterdag Wladimir Klitschko in een zinderende match. 90.000 toeschouwers zagen in een een stampvol Wembley hoe de zwaargewichten het tegen elkaar opnamen. Beide boksers gingen minimaal een keer tegen de grond, maar in de elfde ronde was het Joshua die zich wereldkampioen mocht noemen. Aan tafel Nouchka Fontijn en Erik Dijkstra.

Jeroen Soeteman en Peter R. de Vries
Het ziekenhuis als DNA-databank voor justitie. Dat is de kern van het wetsvoorstel van demissionair minister Schippers. Bij ernstige zaken en in uitzonderlijke gevallen moet justitie gebruik kunnen maken van DNA-materiaal, denk aan bloed en weefsel, dat in ziekenhuizen ligt opgeslagen. Privacywaakhonden en advocaten zijn woedend. Jeroen Soeteman, voorzitter van de Vereniging van Strafrechtadvocaten, noemt het “de moeder van alle slechte wetsvoorstellen”. Hij gaat in discussie met Peter R. de Vries.

Auke Kok, ariska Tjoelker, Thijs Zonneveld, Jeroen Siebelink, Lidewey van Noord en Robert Jan van Noort
'De Nico Scheepmaker Beker' wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van het ‘Sportboek van het Jaar’. Eerder wonnen Wilfried de Jong en Michel van Egmond de prijs. Dit jaar maken wij de winnaar bekend! Aan tafel de genomineerden:

-Auke Kok: 1936. Wij gingen naar Berlijn
-Mariska Tjoelker: Mien. Een vergeten geschiedenis
-Thijs Zonneveld: Thomas Dekker. Mijn gevecht
-Jeroen Siebelink: De Lange. Het verhaal van Dick Nanninga
-Lidewey van Noord en Robert Jan van Noort: Pellegrina. Een Italiaanse wielerbedevaart (De Muur)

Muziek: Spinvis
Vijftien jaar geleden bracht Spinvis zijn debuutalbum uit. Nu, in zijn lustrumjaar, verscheen afgelopen vrijdag zijn achtste album 'Trein Vuur Dageraad'. Vanavond speelt hij, met 6-koppige band, de single 'Artis' bij DWDD: Spinvis!
Tafelheer: Adriaan van Dis
Adriaan van Dis is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Adriaan van Dis, Erik Dijkstra, Peter R. de Vries, Spinvis, Auke Kok en Thijs Zonneveld te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 1 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie