Uitzending
DWDD - 6-10-2009

6-10-2009

DWDD

1868 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van dinsdag 6 oktober zijn: Jeltje van Nieuwenhoven, Paul Ruven, Rick Nieman, Rick van der Ploeg en Jean van de Velde. Muziek wordt verzorgd door Trio Bier en Jort Kelder is tafelheer.

Jeltje van Nieuwenhoven
In de uitzending van 6 oktober komt Jeltje van Nieuwenhoven in de uitzending praten over haar kandidaatschap voor het lijsttrekkerschap voor de PvdA in Den Haag. Ook geeft ze haar mening over de stand van zaken binnen de PvdA op dit moment. Jeltje van Nieuwenhoven is politica voor de Partij van de Arbeid. In het verleden was ze voorzitter van de Tweede Kamer en fractievoorzitter namens die partij.

Paul Ruven
In de uitzending van dinsdag 6 oktober is Paul Ruven te gast om meer te vertellen over zijn nieuwe boek 'Rijk door 1 zin'.
Paul Ruven is al meer dan twintig jaar een succesvol filmmaker en scenarioschrijver. Hij won verschillende prijzen, zoals een studenten-Oscar, drie Gouden Kalveren en de Rembrandt voor de bestbezochte Nederlandse film ('Filmpje').
De laatste jaren timmert hij aan de weg met boeken waarin hij uitlegt hoe je succesvol en rijk kunt worden als scenarist in Hollywood.

Monty Python
Het is veertig jaar geleden dat 'Monty Pythons Flying Circus' zijn debuut maakte op de BBC. In de uitzending van dinsdag 6 oktober geven: Rick Nieman (journalist/nieuwslezer), Rick van der Ploeg (econoom) en Jean van de Velde (filmregisseur) hun commentaar op de eerste uitzendingen van dit fenomeen van de Britse humor.

Trio Bier
Trio Bier verzorgt de muziek in de uitzending van dinsdag 6 oktober.
Onlangs heeft de band een comeback gemaakt door hun vierde album 'De Droom Voorbij' uit te brengen; sinds 2001 hebben ze namelijk geen nieuw werk meer uitgebracht. De zes muzikanten - Jan Eilander, Rini Dobbelaar, Roelf Terveld, Koos Prins, Rob Ero en Cor van der Berg - brengen 'levenslied nieuwe stijl', oftewel: Nederlandstalige meedeinmuziek die weemoed én levenslust opwekt. Na een tijdje uit elkaar geweest te zijn laten ze met hun nieuwe album hun muzikale talenten nogmaals horen.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.
Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders. Na de 'verkoop om de centen' van zijn blad vertrok Kelder per 1 april 2007. Vanaf dat moment werpt hij zich op zijn eigen mediabedrijf en zijn tv-carrière.
Op tv presenteerde hij ondermeer bij Net5 (Kelder & Co), AT5 (Duivels!), Talpa (NSE) en de KRO. Bij die laatste omroep brak hij door met ´Dragons' Den´en met 'Bij ons in de PC'. Via zijn bv Mediamaatjes is hij oprichter van 925, een website 'voor de betere kantoorknuppel'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 6 oktober door de VARA. Te gast waren Jan Eilander, Jean van de Velde, Jeltje van Nieuwenhoven, Jort Kelder, Paul Ruven, Rick Nieman en Rick van der Ploeg. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie