Uitzending
DWDD - 5-10-2015

5-10-2015

DWDD

1891 x bekeken | 0 reacties
4
René Bernards
Over twintig jaar is kanker geen dodelijke ziekte meer. Dat stelde René Bernards bij ons aan tafel, twee jaar geleden. Hij is net terug uit de VS, waar hij een bedrijf heeft opgezet dat kankermedicijnen gebruikt, die op zichzelf niet helpen, maar in een medicijnencocktail juist het verschil maken. Is dit de volgende stap naar een kankervrije wereld? Aan tafel: René Bernards.

Jasper Krabbé
In de 17e eeuw kwam het maken van zelfportretten in Nederland tot bloei. Het Mauritshuis in Den Haag geeft met de expositie ‘Hollandse zelfportretten’ een beeld van de verschillende soorten zelfportretten uit die tijd. Samen met kunstenaar Jasper Krabbé praten we vanavond over de beweegredenen van de Hollandse meesters en de achtergronden van hun zelfportretten.

Herman Pleij
De sjoelbak, een koektrommel, het washandje, de kaasschaaf, de bierfiets: allemaal voorwerpen die Nederland karakteriseren. Het boek ‘Nederland een objectief zelfportret in 51 voorwerpen’ brengt een ode aan 51 objecten die Nederland karakteriseren. Tot 1 mei 2015 kon iedereen via de website objectiefzelfportret.nl voorwerpen aandragen die Nederland karakteriseren. Uit ruim 700 inzendingen is een selectie gemaakt, waarvan het resultaat nu terug te vinden is in het boek. Aan tafel: Herman Pleij, één van de odebrengers.

Muziekminuut: Ellen ten Damme
Het kan niet anders dat Ellen ten Damme haar nieuwe album ‘Alles Draait’ bij De Wereld Draait Door presenteert. Vanavond laat ze alvast de gelijknamige single van het Nederlandstalige album horen.

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis is de sidekick van Matthijs.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 5 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie