Uitzending
DWDD - 30-9-2015

30-9-2015

DWDD

1820 x bekeken | 0 reacties
4
Wim Pijbes
Minister Bussemaker maakte vandaag bekend dat Nederland en Frankrijk samen de twee schilderijen van Rembrandt kopen. De portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634 worden gezamenlijk tentoongesteld, afwisselend in het Rijksmuseum en het Louvre. Deze portretten waren in het bezit van de Franse familie De Rothschild, die ze wilde verkopen. Eerder leek het dat beide Rembrandts eigendom van Nederland zouden worden. Nu is overeengekomen dat Nederland en Frankrijk beide eigenaar worden van beide schilderijen. Aan tafel: directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes.

Jan Mulder
Jan Mulder geeft zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen'. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

Muziekminuut: The Homesick
Drie jonge jongens uit Dokkem: The Homesick won vorig jaar al de ‘Kleine Prijs van Fryslân’. Op 13 oktober 2014 kwam het eerste album ‘Twst Yr Wrsts’ uit. Dit jaar stonden ze ook op het Welcome to the Village festival. Naar eigen zeggen maken ze muziek in de trant van cultnoise, dreampunk en psych-pop, wat ze vanavond in de studio van DWDD laten horen!

Nico Dijkshoorn
Vandaag een gedicht van Nico Dijkshoorn. Bekijk al zijn gedichten op onze overzichtspagina.

Antoinnette Scheulderman
Vanavond is Antoinnette de tafeldame van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Wim Pijbes, Jan Mulder, Nico Dijkshoorn en Antoinnette Scheulderman te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 30 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie