Uitzending
DWDD - 8-10-2015

8-10-2015

DWDD

1950 x bekeken | 0 reacties
7
Twan Huijs
De meest eervolle Nobelprijs wordt morgen uitgereikt: de Nobelprijs voor de Vrede. De Congolese arts en mensenrechtenactivist Denis Mukwege staat al jaren in de top 3 van de favorieten. Onder meer Twan Huijs vindt dat Mukwege moet winnen. Zal hij na voorgangers als Obama en de Europese Unie de prijs in handen krijgen? Ook Angela Merkel en de Paus maken een grote kans. Aan tafel: Twan Huijs, die zich aan de vooravond van de bekendmaking nog een keer richt aan het Noorse Nobelcomité om ervoor te zorgen dat Mukwege de Nobelprijs voor de Vrede wint.

Cecile Narinx en Esther Coppoolse
Gisteren werd de modemaand afgesloten. Winnaar was de show van Gucci: ‘Woman’s Ready To Wear Spring Summer 2016’ in Milaan. Na jaren van glamour, verfijning, logo’s en luxe heeft Gucci sinds de komst van ontwerper Alessandro Michele begin dit jaar een hele andere weg ingeslagen. Gucci leek uitgeblust: het werd ‘saai’, ‘te commercieel’ en zelfs ‘een tikkeltje ordinair’. Alessandro Michele maakte twee collecties. Dit zorgde voor een grote ommekeer. Fans worden hebberig van Michele’s nieuwe creaties met een vintage uitstraling. Gucci is terug: het wordt gebombardeerd als dé show van het seizoen. Aan tafel: Cecile Narinx en Esther Coppoolse

Sonja Barend Award
Voor de zevende keer organiseert de VARAgids de Sonja Barend Award, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen. Wie wordt de opvolger van Jeroen Pauw met zijn interview met Fleur Agema? Eerdere prijswinnaars waren Matthijs van Nieuwkerk, Clairy Polak, Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke en Coen Verbraak. Vanavond maakt Sonja Barend in hoogsteigen persoon bekend wie er tot winnaar gekozen is.

Sylvana Simons
Vandaag is Sylvana Simons de side-kick van Matthijs.

Muziekminuutje: Sofie Letitre
Zangeres Sofie Letitre zit bij het Utrechtse collectief 'Knalland' en is ook onderdeel van de 'Ladies of the Lowlands'. Ze maakt donkere trippy pop met elektronische sounds, geïnspireerd door o.a. Björk. Op 21 september bracht Sofie Letitre haar nieuwe EP ‘Uncanny Valley’ uit!

In deze uitzending van DWDD waren Cécile Narinx, Sylvana Simons, Sonja Barend en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 8 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie