Uitzending
DWDD - 5-11-2009

5-11-2009

DWDD

2049 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van donderdag 5 november zijn: Jan Kees de Jager, Mart Smeets en André Rieu. Muziek wordt verzorgd door Lenin en tafelheer is Jort Kelder.

Jan Kees de Jager
In de uitzending van donderdag 5 november komt staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager praten over zijn jacht op zwartspaarders. Gisteren is er aangifte tegen hem gedaan omdat hij een anonieme tipgever royaal heeft beloond in ruil voor namen van rekeninghouders die hun zwarte geld in het buitenland onderbrengen.

Mart Smeets
Mart Smeets is sportjournalist, tv- en radiopresentator en schrijver. Hij is al jaren het boegbeeld van Studio Sport, waarbij hij vooral op het schaatsen en het wielrennen richt.

Smeets is zelf ook een actief sporter geweest: hij was basketballer bij het Nederlands team. Tijdens en na zijn carrière schreef hij al voor onder meer de Volkskrant en Trouw. In 1974 ging hij voor Studio Sport werken. Tegenwoordig presenteert hij rondom de Tour de France ‘De Avondetappe’ en is hij bij de meeste schaatswedstrijden aanwezig. Op Radio 2 presenteert hij het programma ‘For the Record’.

André Rieu
Al dertig jaar is André Rieu bekend in binnen -en buitenland. Als violist en orkestleider van zijn eigen enorme 'Johan StrauB orchestra' waarmee hij over de hele wereld tourt. Hij heeft een voorliefde voor salonmuziek en in het bijzonder voor walsen. Hij maakt 'klassieke' muziek graag toegankelijk voor iedereen. Zijn concerten zijn een waar spektakel en hebben vaak de grandeur van een operette. André Rieu speelt op een beroemde Stradivarius viool.

Lenin
Nog redelijk onbekend is Lenin. Zanger Jeroen de Pauw koos de naam nadat hij samen met zijn vrouw een reis door Rusland maakte. Hij was heel erg onder de indruk van dat land. In de uitzending speelt Lenin een gedeelte van het nummer 'Ilussion'. Volgens kenners muziek met zeggingskracht en ballen.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.

Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders. Na de 'verkoop om de centen' van zijn blad vertrok Kelder per 1 april 2007. Vanaf dat moment werpt hij zich op zijn eigen mediabedrijf en zijn tv-carrière.

Op tv presenteerde hij ondermeer bij Net5 (Kelder & Co), AT5 (Duivels!), Talpa (NSE) en de KRO. Bij die laatste omroep brak hij door met ´Dragons' Den´en met 'Bij ons in de PC'. Via zijn bv Mediamaatjes is hij oprichter van 925, een website 'voor de betere kantoorknuppel'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 5 november door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, Jan Kees de Jager, André Rieu en Mart Smeets. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie