Uitzending
DWDD - 4-11-2009

4-11-2009

DWDD

3369 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de (40 min.) uitzending van woensdag 4 november zijn: Dominique Weesie, Rutger Castricum, Marga van Praag, Kinderen voor Kinderen en Nico Dijkshoorn. Tafeldame is Yvon Jaspers.

Dominique Weesie
Op 4 november om 14:00 uur wordt er in Nieuwspoort in Den Haag door minister Plasterk een persconferentie gegeven over welke omroepen er zullen toetreden tot het omroepbestel. In het licht hiervan komen Dominique Weesie en Rutger Castricum praten over hun omroep Powned. PowNed komt voort uit het weblog GeenStijl. Dominique Weesie is journalist en oprichter van de bijzonder succesvolle weblog GeenStijl. Momenteel probeert hij met de omroepvereniging PowNed toegang te krijgen tot het Nederlandse bestel.

Rutger Castricum
Op 4 november om 14:00 uur wordt er in Nieuwspoort in Den Haag door minister Plasterk een persconferentie gegeven over welke omroepen er zullen toetreden tot het omroepbestel. In het licht hiervan komen Rutger Castricum en Dominique Weesie praten over hun omroep Powned. PowNed komt voort uit het weblog GeenStijl. Rutger Castricum volgde de opleiding Journalistiek in Zwolle en liep stage bij TV Rijnmond. Vanaf 2006 werkt Rutger voor geenstijl.nl waar hij filmpjes en reportages maakt. Ook presenteerde hij verschillende tv programma's, met als hoogtepunt zijn verslaggeving vanuit Uruzgan tijdens de jaarwisseling van 2008. Zijn interview met Ella Vogelaar kwam op de derde plaats in het tv programma 'Het tv-moment van het jaar 2008'.

Marga van Praag
Marga van Praag begon op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, ze studeerde enige tijd geneeskunde aan de Universiteit Leiden, maar ze werkte vanaf 1968 bij de VARA. Ze presenteerde verschillende programma's. Vanaf 1981 werkte ze bij het Jeugdjournaal van de NOS als verslaggeefster en later als presentatrice. Een aantal jaren later stapte zij over naar het NOS-journaal. In november 2008 is Marga van Praag officieel gestopt

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt hij voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor Kinderen bestaat 30 jaar! Hierover komen in de uitzending van 4 november drie oud-Kinderen voor Kinderen praten, namelijk: Mark van der Werf (hij zong het lied 'Ochtendhumeur), Bennie Ploeg (hij zong het lied ‘Op een onbewoond eiland) en EliZe (zij zong het 'Tietenlied'). Aanstaande zaterdag wordt het jubileum gevierd in een bijzonder feestelijke show bij de VARA. Dan wordt ook hét ultieme KvK-lied gekozen.

Yvon Jaspers
Yvon Jaspers is presentatrice van onder meer de kijkcijferhit 'Boer zoekt vrouw'. Dit programma startte vanaf 13 september 2009 weer. In de uitzending van woensdag 4 november is Yvon Jaspers tafeldame in De Wereld Draait Door. In het verleden presenteerde ze 'Het Klokhuis' en 'Wonderen Bestaan', maar van huis uit is Yvon actrice. Zo speelde ze in 'Rozengeur en Wodka Lime'. Ook was ze de mol in 'Wie is...de Mol?' in 2005. Het derde seizoen van - 'Over mijn lijk' van BNN - in het tv-seizoen 2009/2010 zal door Yvon worden gepresenteerd.

In deze uitzending van DWDD waren Nico Dijkshoorn, Marga van Praag, Rutger Castricum, Dominique Weesie, Yvon Jaspers, Elise van der Horst en Mark van der Werf te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 4 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie