Uitzending
DWDD - 29-10-2009

29-10-2009

DWDD

1933 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van donderdag 29 oktober zijn: Femke Halsema, Prinses Laurentien, Louis Gauthier en Gerrit Komrij. De muziek wordt verzorgd door Anneke van Giersbergen en tafelheer is Giel Beelen.

Femke Halsema
In de uitzending van 29 oktober komt Femke Halsema praten over wat er volgens haar gebeurt als Balkenende vertrekt naar Europa. Zitten we plotseling opgescheept met premier Verhagen? Komen er wellicht nieuwe verkiezingen? Wat zijn de opties volgens Femke Halsema? Femke Halsema is politiek leider van de politieke partij Groen Links.

Prinses Laurentien
In de uitzending van donderdag 29 oktober komt prinses Laurentien praten over haar kinderboekenreeks 'Mr Finney'. De reeks is een idee van Prinses Laurentien zelf. Mr Finney beleeft spannende en onverwachte avonturen. In de boeken moet aan de orde komen hoe mensen met de aarde omgaan. Prinses Laurentien is de echtgenote van Prins Constantijn der Nederlanden, de derde zoon van Koningin Beatrix en prins Claus. Alhoewel zij door haar huwelijk geen adeldom heeft verkregen wordt ze sindsdien aangeduid met haar 'titre de Courtoisie', namelijk Hare Koninklijke Hoogheid Laurentien Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw Van Amsberg-Brinkhorst, maar in het dagelijks gebruik wordt ze kortweg "Prinses Laurentien" genoemd.

Louis Gauthier
Louis Gauthier is componist en producent. Hij debuteert met het cd-boek 'Dansen op Spijkers' dat hij samen met Gerrit Komrij vervaardigde. Verder houdt hij zich bezig met multimedia, waaronder artwork & design. Gauthier voltooide zijn studie Film- en televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht met zijn masterscriptie Cobra en Camera, waarin beeldende kunst verbonden wordt met experimentele film.

Gerrit Komrij
In de uitzending van 29 oktober komt Gerrit Komrij pratern over het verschijnen van het cd-boek ‘Dansen op Spijkers’. Dit boek staat vol met gedichten van Komrij. Louis Gauthier heeft muziek bij de gedichten gemaakt. Vanaf zijn debuut in 1968 is Komrij een pleitbezorger van de poëzie geweest. In zijn functie van Dichter des Vaderlands (2000-2004) richtte hij de Poëzieclub op. Vervolgens begon hij een eigen poëzietijdschrift: Awater, genoemd naar de geheimzinnige hoofdpersoon in het gedicht van Nijhoff.

Anneke van Giersbergen
Anneke van Giersbergen is bekend van de The Gathering. In 2007 besloot ze deze band te verlaten om zich meer te richten op muziek die haar persoonlijk meer raakt. Samen met haar nieuwe band Agua de Annique heeft ze net een nieuwe plaat uitgebracht: In Your Room.

Giel Beelen
In de uitzending van 29 oktober kwam Giel de volgende drie platen draaien:

- Michael Jackson - This is it!

- Temper Trap - Conditions

- Robbie Williams - nieuwste track

Giel Beelen is één van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel' presenteert.

Giel had de radio al vroeg in de gaten. Al vanaf zijn achtste levensjaar wilde hij bij de radio en die droom werd al drie jaar later verwezenlijkt als hij bij de lokale radiozender aan de slag mag. Via New Dance Radio belandt Giel in de nacht van Radio 3FM. Daar presenteert hij programma's als 'Beelen voor je Bek', 'De Dopeshow', 'Nachtegiel', 'De Feestcommissie' en 'Giel Hier'.

Behalve het ochtendprogramma 'Giel' presenteert hij op vrijdag- en zaterdagnacht 'Nachtegiel'. Ook is hij geregeld op televisie te zien: hij presenteert Pinkpop en Bevrijdingspop. Hij heeft al een aantal jaar in het Glazen Huis gezeten, waar hij samen met twee andere DJ's non-stop platen draaide om geld in te zamelen voor goede doelen.

Zowel met zijn programma's als zelf, is Giel al diverse malen in de prijzen gevallen. In 2003 mocht hij de Marconi Award voor beste programmamaker in ontvangst nemen. Vanaf 2005 won hij maar liefst drie jaar achter elkaar de Marconi Award voor beste presentator. In 2008 won hij ook de Award voor beste programma. In 2007 en 2008 won Giel de Zilveren RadioSter voor beste radioman.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 29 oktober door de VARA. Te gast waren Anneke van Giersbergen, Femke Halsema, Gerrit Komrij, Giel Beelen en Prinses Laurentien. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie