10-11-2009
3876 x bekeken | 1 reacties
Gasten in de uitzending van dinsdag 10 november zijn: Maarten van Rossem, Catherine van Campen over 'Drona & ik' en Theo Maassen. Muziek is er van Celine Cairo en tafelheer is Hugo Borst.
Maarten van Rossem
Historicus en VS-deskundige Maarten van Rossem is lijstduwer voor de PvdA in Utrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen. Die worden gehouden op 3 maart volgend jaar. Van Rossem liet zaterdag weten hiermee "een signaal van protest' af te willen geven, tegen de huidige politieke stemming in Nederland".
Maarten van Rossem is bijzonder hoogleraar geschiedenis en gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van de Verenigde Staten. Hij schreef hier een aantal boeken over, waaronder 'De Verenigde Staten van de 20e eeuw', 'De wereld volgens Maarten van Rossem' en 'Drie oorlogen. Een kleine geschiedenis van de 20e eeuw'.
Drona & ik
De korte film en tegelijkertijd documentaire ‘Drona & ik’ van regisseuse Catherine van Campen is een portret van het Hindoestaanse autistische jongetje Drona (9), gezien door de ogen van zijn broer Arjun (12). Zo vormt de film uiteindelijk een liefdevol dubbelportret van twee jongetjes.
Celine Cairo
Op twaalf december staat ze in de finale van De Grote Prijs van Nederland. Celine Cairo is negentien en hard op weg om grote carrière te maken in de muziek. Ze is net terug uit New York waar ze optrad in Carnegie Hall en ze werkt nu aan haar debuutalbum.
Theo Maassen
De theatervoorstelling ‘Zonder Pardon’ van Theo Maassen zit er na ruim een jaar bijna op voor de cabaretier. Maar voor alle fans die het het afgelopen jaar niet gelukt is om een kaartje te bemachtigen, komt er vanaf aanstaande donderdag een vervolg in de vorm van een film: 'Zonder-Pardon'.
Hugo Borst
Hugo Borst is schrijver, journalist, columnist, redacteur, tv-persoonlijkheid, voetbalanalyticus, Sparta-fan én regelmatig tafelheer in DWDD.
Hij begon zijn loopbaan in 1985 bij Voetbal International. Sinds 1995 is hij verbonden aan het AD. Met 'De Coolsingel bleef leeg' (1996) brak hij door als auteur. In 2005 schreef hij de bestseller ‘Over vaders en zonen’. Op tv maakt hij al drie seizoenen lang een gelijknamend programma en is hij wekelijks te bewonderen in Studio Voetbal.
Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 10 november door de VARA. Te gast waren Theo Maassen, Maarten van Rossem, Hugo Borst, Celine Cairo en Catherine van Campen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
Reacties op deze uitzending
-
blikker6433
13-11-2009 01:13
T.a.v Dhr. van Rossum
Ik heb u al jaren gevolgd via Tv in alle mogelijke praat en opinie programma's.
Ik vond het vaak interessant.
Nu , bij het lijstduwers gebeuren val ik van mijn stoel.
Ik heb u altijd slim gevonden als historicus.
Nu blijkt dat u de historie v.w.b. de Pvda helemaal niet kent.
Joop den Uijl:
Op de Erasmus universiteit moet ergens nog een onderzoek naar de mijnsluitingen liggen.
Een van de reden om de mijnen te sluiten was volgens dat rapport dat de mensen in Limburg, door de goed betaalde banen bij de mijnen,
tevreden waren, en dus geen Pvda stemden.
Wat Dhr. Kok als vaksbondsbestuurdr, kamerlid , minister etc. allemaal geschreeuwd heeft, als zijnde de waarheid,
blijkt hij nu toch aan het dementeren te zijn. Zakkenvullen, weg uit dat buurtje in Amsterdam tussen zijn gelijken.
En ook noch steeds dat beroemde kwartje , wel gestolen.
Nu in een prachtige villa tussen die mensen , die barsten van het geld, en als bestuurders vam Multinationals,
lekker met de Pvda geregeld dat ze geen beslasting te hoeven betalen.
Met dit geld zou 4 x de bezuiniging die nodig is m.b.t. de A.O.W. betaald kunnen worden.
(Zie archief Zembla samen gemaakt door een collega aan uw universiteit.)
Over Melkert en andere kompanen in het kwaad, zoals de vele Bestuurders van Pvda huizen, zijn er voor een historicus nog
vele boeken te schrijven.
Begin maar niet over Marcel van Dam, want wat hij uitgevreten heeft met die frisdankfabtiek in Gilze, en andere vieze truckjes, zou je nogwel
veertig jaar nodig hebben, en ik gun U toch een rustige oudedag.
Met Vriendelijke Groet,
J.T. van Lankveld