Uitzending
DWDD - 2-11-2009

2-11-2009

DWDD

2902 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van maandag 2 november zijn: Alexander Pechtold, Annette Gerritsen, Stefan Groothuis en Martin Šimek. De muziek wordt verzorgd door Charlene en tafelheer is Jan Mulder.

Alexander Pechtold
Alexander Pechtold is in de uitzending van 2 november te gast. Hij ligt op ramkoers met Geert Wilders. Volgens de PVV-leider gedraagt Pechtold zich als 'politieke handlanger' van Mohammed B, de man die vandaag precies vijf jaar geleden Theo van Gogh vermoordde. Pechtold opende vanmorgen de aanval door te stellen dat Wilders extreem rechts is. Alexander Pechtold is fractievoorzitter in de Tweede Kamer van D66. In de Kamer voert hij vaak felle debatten met Geert Wilders. In het verleden was hij burgemeester van Wageningen en minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. Pechtold studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en werkte een aantal jaar als veilingmeester in Den Haag. In Leiden was hij eerst raadslid en vervolgens van 1997 tot 2003 wethouder, met onder meer milieu, sport en onderwijs als portefeuilles. Als burgemeester bleef hij maar kort in Wageningen: de partij in Den Haag deed een beroep op hem om de ministerportefeuille van Thom de Graaff over te nemen, toen deze aftreed.

Annette Gerritsen en Stefan Groothuis
In de uitzending van 2 november zijn schaatser Annette Gerritsen en Stefan Groothuis te gast. Afgelopen weekend wonnen zij bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen beiden goud op de 1000 meter. In de tussentijd is hun schaatsploeg ijverig op zoek naar een nieuwe sponsor, aangezien hun oude sponsor (DSB) failliet is.

Martin Šimek
Martin Šimek is radiopresentator, cartoonist en columnist. In de uitzending van 2 november komt hij praten over zijn boek: 'De vlucht naar de vrijheid: de vuurvliegjes achterna'; over zijn vlucht van Tjecho-Slowakije naar Nederland. Toen hij in 1968 vanuit Tsjecho-Slowakijke naar Nederland vluchtte, wist hij zijn liefde voor tennis te gebruiken als tenniscoach. Later werd Šimek interviewer en kreeg hij zijn eigen radioprogramma 'Šimek ’s Nachts'.

In de uitzending van maandag 2 november treedt Charlene op.
Charlene eindigde op de derde plaats van 'Idols 4'. Ze stond tijdens haar deelname aan het programma bekend om haar originele en moedige muziekkeuze. De nummers op haar debuutalbum - die nu in de winkels ligt - zijn beďnvloed door de strakke popmuziek uit de jaren '70 en '80.

Jan Mulder
Jan Mulder is graag geziene DWDD-tafelheer. Deze oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen. Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarričre voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carričre. Na zijn voetballoopbaan, schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 2 november door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Alexander Pechtold, Martin Simek, Annette Gerritsen en Stefan Groothuis. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie