Uitzending
DWDD - 23-2-2012

23-2-2012

DWDD

1986 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van donderdag 23 februari zijn: Abdelkader Benali, Huub van der Put, Erik Kessels, Wesley Sneijder. Muziek is er van AlascA en tafeldame is Halina Reijn.

Abdelkader Benali
In de tweede serie van zijn televisieprogramma Benali Boekt onderzoekt Abdelkader Benali de blijvende invloed van zes klassiekers uit de Nederlandse literatuur die verfilmd zijn. De zes boeken die behandeld worden zijn: Turks Fruit van Jan Wolkers, Een Vlucht Regenwulpen van Maarten 't Hart, De Renner van Tim Krabbé, De Tweeling van Tessa de Loo, Eenzaam Avontuur van Anna Blaman, Hersenschimmen van Bernlef.

Huub van der Put
Huub van der Put (46 jaar) is documentair fotograaf. Sinds maart 2010 heeft hij de ziekte Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS). Op het moment dat de diagnose gesteld werd, besloot hij zijn ziekteproces in beeld vast te leggen. De foto's laat hij voornamelijk zien op zijn eigen website. Ook vroeg hij 26 bekende fotografen, waaronder Erwin Olaf, Joost van den Broek en Vincent Mentzel, dit te doen. Het resultaat van zijn foto's en die van de andere fotografen is het boek 'The Mind is a Muscle'. Bij het project hoort ook een tentoonstelling in Fotogalerie 'In de Gewelven in het Kunstkasteel te Woerden'. Te zien van 25 februari tot en met 6 april 2012.

Wesley Sneijder
Voor de lancering van het nieuwe Nederlandse uittenue is Wesley Sneijder te gast. Hij zal ons tonen in welk shirt oranje komend seizoen gaat strijden voor het Europese Kampioenschap.

AlascA
AlascA bestaat uit vier Volendamse jongens die de liefde voor muziek uit de jaren '60, '70 en de alternatieve muziekscene delen. Zelf maken ze indie-folk waarbij de focus op poetische teksten en samenhang ligt. De band bestaat uit Frank Bond (gitaar, zang), Willem Bond (keyboard, zang), Ferdinand Jonk (Banjo, zang) en Louis Van Sinderen (drums, percussie). In 2010 was AlascA Grote Prijs van Nederland finalist. Hun debuut album 'Actors and Liars' is in februari 2012 uitgekomen.

Halina Reijn
Halina Reijn (1975) is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in de speelfilms 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'. Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking' en 'La voix humaine', allen van de Toneelgroep Amsterdam.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 23 februari door de VARA. Te gast waren Erik Kessels, Halina Reijn, Abdelkader Benali en Wesley Sneijder. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie