Uitzending
DWDD - 27-2-2012

27-2-2012

DWDD

2609 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van maandag 27 februari zijn: Thijs Niemantsverdriet, Prem Radhakishun, Adriaan van Dis, Thom Hoffman, Géza Weisz, Hadewych Minis, Fidan Ekiz. Muziek is er van ED en tafelheer is Jan Mulder.

Thijs Niemantsverdriet en Prem Radhakishun
Met nog zo'n zestien uur te gaan tot de sluitingstijd staat de teller op vier kandidaten. Martijn van Dam, Diederik Samsom, Ronald Plasterk en sinds dit weekend Nebahat Albayrak. Je zou zeggen, de campagne is los, iedereen staat op scherp. Maar niets van dat. De afspraak om elkaar niet aan te vallen overheerst. Woensdag is het eerste debat tussen de kandidaten, wij bespreken het viertal vandaag met Thijs Niemantsverdriet, journalist voor Vrij Nederland en Prem Radhakishun.

Thom Hoffman, Géza Weisz en Hadewych Minis
Vannacht won the film The Artist vijf Oscars. The Academy beoordeelde de film als beste. Ook kreeg The Artist Oscars voor beste mannelijke hoofdrol (Jean Dujardin), beste regie (Michel Hazanavicius), beste kostuums én beste muziek. Op een bijzondere manier zullen: Thom Hoffman, Géza Weisz en Hadewych Minis in DWDD een ode brengen aan de film The Artist.

Adriaan van Dis
Na zijn succesvolle en met een Nipkow bekroonde serie 'Van Dis in Afrika' is er nu 'Van Dis in Indonesië'. In deze achtdelige serie reist Adriaan van Dis af naar het land van zijn ouders en halfzussen. Na de dood van zijn moeder achtte hij de tijd rijp om aan deze onderneming te beginnen. Zo kan hij eindelijk zonder gêne over zijn moeder praten. Hij ging op zoek naar zijn eigen verleden, naar sporen van de Nederlandse geschiedenis, maar nam ook het huidige Indonesië kritisch onder de loep.

ED
ED Struijlaart is muzikant. Vanaf zijn negende speelt hij gitaar en vanaf zijn achttiende speelt hij in bands. In 2010 gooide hij het roer om om zich volledig op de muziek te storten. Hij zegde zijn baan op en trok weer bij zijn ouders in. Hij werkte samen met onder andere Bertolf, Daar is nu zijn eerste album 'Head, Heart and Hands' uit voortgekomen, die 1 maart 2012 wordt gepresenteerd. Zijn muziek is niets aan de hand pop met een randje blues, aldus ED zelf.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste tafelheer. Ook is hij voetbalanalyticus en schrijver. Ooit was hij zelf een prof-voetballer. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'. Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière. Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo. Hij is jarenlang sidekick geweest in de televisieprogramma's van Barend en van Dorp, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie. Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 27 februari door de VARA. Te gast waren Adriaan van Dis, Ed Struijlaart, Fidan Ekiz, Geza Weisz, Hadewych Minis, Jan Mulder, Prem Radhakishun, Thijs Niemantsverdriet en Thom Hoffman. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie