Uitzending
DWDD - 21-2-2012

21-2-2012

DWDD

1342 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van maandag 20 februari zijn: Ron Fouchier, Joris Luyendijk en Ashton Brothers. Muziek is er van Eric Vloeimans en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Ron Fouchier
De WHO gaf groenlicht voor de volledige publicatie van de onderzoeksresultaten over het gevaarlijke vogelgriepvirus van Ron Fouchier. De bijeenkomst met 22 griepexperts was afgelopen donderdag en vrijdag. Viroloog Ron Fouchier van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam deed opzienbarend onderzoek naar het H5N1-virus, oftwel het Vogelgriepvirus. Publicatie van onderzoeksresultaten probeerde Amerikaanse wetenschappers tegen te houden.

Joris Luyendijk
Sinds mei 2011 woont Joris Luyendijk in Londen. Voor de Britse krant The Guardian verslaat hij als antropoloog via zijn blog over de financiële wereld. De zakelijke wereld heeft effect op ons allemaal, maar slechts een handvol mensen weten hoe die wereld in elkaar steekt, wie de hoofdrolspelers zijn, wat zij de hele dag doen en wat hun drijfveren zijn. Zijn het allemaal champagne zuipende geldwolven, rucksichtslos op jacht naar hun volgende miljoen, of gewoon werknemers die simpelweg hun werk doen?

Asthon Brothers en Marc-Marie Huijbregts
Komende zaterdag gaat de voorstelling 'Vertellingen van 1001 nacht' in première, het is een voorstelling van het Zuidelijk Toneel, met onder andere Marc-Marie Huijbregts die Sheherazade speelt en de Ashton Brothers. Het is een theatrale bewerking van Sprookjes van 1001 nacht. Het resultaat is een bouwwerk van verhalen over onvoorwaardelijke liefde. We praten erover met de Asthon Brothers en met Marc-Marie Huijbregts.

Eric Vloeimans
Trompettist Eric Vloeimans kreeg in 2008 zijn vierde Edison, voor zijn vorige album 'Hyper' met zijn formatie Gatecrash. Daarnaast won hij onder meer de 'Boy Edgar Award', de 'Elly Ameling Prijs' en de 'Bird Award'. Hij speelde met diverse grootheden uit de jazz, waaronder 'Duke Ellington Big Band', Han Bennink en drummer Joey Baron

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 21 februari door de VARA. Te gast waren Eric Vloeimans, Joris Luyendijk, Marc-Marie Huijbregts en Ron Fouchier. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie