Uitzending
DWDD - 29-2-2012

29-2-2012

DWDD

1440 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van woensdag 29 februari zijn: Jan Donkers, Jan Smeets, Robbert Dijkgraaf, Diederik Jekel, Jan Mulder. Muziek is er van Birth of Joy, tafeldame is Merel Westrik en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht.

Robbert Dijkgraaf en Diederik Jekel
Schrikkeldag is een mooie aanleiding om je te realiseren hoe we dagelijks door getallen worden geleefd. Tijdrekening is een van de oudste berekeningen uit de geschiedenis. Realiseren we ons eigenlijk hoezeer we erdoor worden geleefd? Robbert Dijkgraaf en Diederik Jekel leggen het ons uit.

Jan Smeets en Jan Donkers
Vandaag werd de line-up van Pinkpop 2012 gepresenteerd in Paradiso. Bekend werd dat onder andere Bruce Springsteen komt. Ook de nieuwe zeer geŽngageerde plaat Wrecking Ball van Bruce Springsteen waarin hij flink uithaalt naar alle graaiers in het bankwezen zijn de aanleiding dat we doorpraten over 'The Boss' met journalist Jan Donkers en Pinkpop organisator Jan Smeets.

Top 5 ergernissen Jan Mulder
Het einde van de maand is weer in zicht en dus zal Jan Mulder vanavond zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen' geven. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

Birth of Joy
Birth of Joy is een poprock trio geÔnspireerd op de Detroit sound van MC5, The Doors en knipoogt af en toe naar Pink Floyd. Na het ontstaan in 2005 bestaat de bezetting uit Kevin Stunnenberg (zang, gitaar), Gertjan Gutman (orgel, bas) en Bob Hogenelst (drums). Ze werden uitgeroepen tot favoriete band van de Popronde van 2010.

Merel Westrik
Merel Westrik is presentator van het ochtendprogramma 'Vandaag de dag' van Wakker Nederland (WNL). Zij doet dit om en om met Eva Jinek. Voordat Westrik naar de landelijke televisie verhuisde, werkte ze tien jaar bij de Amsterdamse Lokale omroep AT5. Hier startte ze in 2001 als stagiaire.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poŽzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 29 februari door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Merel Westrik, Jan Donkers, Jan Smeets, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn en Robbert Dijkgraaf. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie