Uitzending
DWDD - 21-4-2009

21-4-2009

DWDD

1200 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten van 21 april zijn Gerard Timmer, Aart Staartjes, Felix Rottenberg en Gerrit Komrij. Muziek is er van Eric Vloeimans' 'Fugimundi' en Giel Beelen is tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk.

Gerard Timmer
Gerard Timmer is niet blij. Met Aart Staartjes welteverstaan. Meneer Aart uitte op 6 april in DWDD zijn ongenoegen over het vroege tijdstap waarop 'Sesamstraat' werd uitgezonden, waardoor de kijkers volgens hem massaal wegliepen. Gerard Timmer, directeur tv-programmering van de Publieke Omroep, heeft de behoefte te reageren op de ontstane commotie.

Aart Staartjes
Gerard Timmer zal de discussie met meneer Aart vanavond aangaan.

Felix Rottenberg
Van Berlusconi tot Merkel, van Sarkozy tot Obama: de wereld gaat gebukt onder de ego’s van wereldleiders. Dit weekend was het weer zover: Sarkozy sprak kwade woorden over zowel Zapatero (‘dom’) als Obama (‘hij moet niet alleen práten, maar ook dóen’). Waar komt het gedrag van – in dit geval – Sarkozy vandaan? Is het jaloezie? Onzekerheid? Onmacht? Felix Rottenberg weet er meer over.

Eric Vloeimans
Meestertrompettist Eric Vloeimans presenteert morgen het nieuwe album 'Live at Yoshi's' van zijn formatie 'Fugimundi'. Het trio is op tour geweest in Amerika, en dit nieuwe album is daarvan het resultaat: een opname van hun optreden in de fameuze jazzclub 'Yoshi', in Oakland, Californië. Vanavond krijgen we vast een voorproefje in DWDD!

Gerrit Komrij
Vandaag wordt het startsein gegeven voor de 'Turing Nationale Gedichtenwedstrijd': iedereen mag gedichten insturen die door een jury anoniem gelezen worden, zodat ze zonder vooroordeel bekeken worden. Doel? Poëzie aantrekkelijker maken voor het grote publiek door professionele en amateuristische dichters een nieuw podium te bieden. Juryvoorzitter Gerrit Komrij is te gast.

Giel Beelen
Giel Beelen is één van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij momenteel het ochtendprogramma 'Giel' presenteert. Tevens zit hij momenteel in de jury van de 'Turing Nationale Gedichtenwedstrijd', waar Gerrit Komrij voorzitter van is.

In deze uitzending van DWDD waren Aart Staartjes, Felix Rottenberg, Gerrit Komrij, Giel Beelen, Gerard Timmer en Eric Vloeimans te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 21 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie