Uitzending
DWDD - 20-4-2009

20-4-2009

DWDD

2249 x bekeken | 0 reacties
7
De gasten van maandag 20 april zijn Geert-Jan Knoops, Arjan Ederveen, Jack Wouterse, Bert Kuizenga, Johan Vlemmix, Tom Blom en Evert de Graaf. Tafelheer is Koos Postema en muziek is er van Dorine Wiersma!

Geert-Jan Knoops
Dit weekend pakte de Nederlandse marine Somalische piraten op, maakte ze wapens afhandig, maar kon niet anders dan ze weer vrijlaten, omdat universele rechtsregels ten aanzien van piraterij ontbreken. Valt het onder oorlogsrecht? Strafrecht? Terrorisme? Internationaal jurist Geert-Jan Knoops pleit voor een piratentribunaal en legt vanavond uit waarom dit de oplossing is.

Te land ter zee en in de lucht
'Te land ter zee en in de lucht' wordt dit jaar niet gehouden. Het programma, dat al sinds 1971 op de buis is, legt het af tegen de 'Muziekfeesten op het plein'. Dit tot groot verdriet van de vele fans en deelnemers. Tom Blom (vaste commentator) en enkele deelnemers, waaronder Evert de Graaf (74-malig deelnemer), praten over dit drama.

Dorine Wiersma
Cabaretière Dorine Wiersma heeft zondag de 'Annie M.G. Schmidtprijs 2008' ontvangen voor het beste theaterlied: het anti-Heleen van Royen lied 'Stoute Heleen', dat op internet maar liefst meer dan 500.000 keer bekeken is! Volgens de jury is de tekst 'scherp, grappig en exact, terwijl de melodie die tekst zeer adequaat ondersteunt. We hebben met de hele jury smakelijk gelachen en geloven vast dat...

Arjan Ederveen
'Tocht' heet het 'paasstuk' dat Arjan Ederveen schreef en dat gebaseerd is op het leven van zijn moeder. In het stuk zitten Margot en Bettie, twee oude vriendinnen, bij elkaar met Pasen. Omringd door honden mijmeren ze over het leven, over de dood van man en kinderen, over een aangereden haas. Ze snijden de paastaart aan en wachten op bezoek...

Jack Wouterse
De rol van Annie in het stuk wordt gespeeld door Jack Wouterse, Arjan Ederveen speelt Margot. Beide heren zijn vanavond te gast om te praten over het paasstuk.

Koos Postema
Koos Postema is één van de regelmatig terugkerende tafelheren in DWDD. Hij is een voormalig tv-presentator van 'Klasgenoten' en Sport7. Nadat Posteman in 1960 als verslaggever is bij de radio (VARA), volgen er vele televisie-omroepen. De NOS, Veronica, RTL4 en TV10 maken deel uit van zijn carrière. Ook komt hij weer terug bij de radio voor het Rotterdamse Radio Rijnmond.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 20 april door de VARA. Te gast waren Arjan Ederveen, Geert-Jan Knoops, Jack Wouterse, Johan Vlemmix, Koos Postema, Tom Blom en Dorine Wiersma. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie