Uitzending
DWDD - 23-4-2009

23-4-2009

DWDD

4700 x bekeken | 0 reacties
8
In verband met het overlijden van Martin Bril zal de uitzending van vanavond volledig in het teken staan van de schrijver. Gasten zijn: Bart Chabot, Joost Zwagerman, Mai Spijkers en Jan Mulder. Muzikale begeleiding is er van Huub van der Lubbe en Eric Vloeimans.

Bart Chabot
Bart Chabot is dichter en schrijver. Hij heeft veel samengewerkt met Jules Deelder en Herman Brood en over de laatste schreef hij ook veel boeken. In 2006 heeft Chabot samen met Martin Bril de theatervoorstelling 'Giphart en Chabot met bril' gedaan. In het boek 'De bril van Chabot' staan de mooiste gedichten van Chabot, geselecteerd door Martin Bril.

Joost Zwagerman
Schrijver Joost Zwagerman is één van de regelmatig terugkerende gasten in DWDD: elke laatste vrijdag van de maand is hij te gast in de media-uitzending. Hij debuteerde in 1986 met de roman ‘De houdgreep’ en publiceerde nadien meer dan vijfentwintig boeken, waaronder de romans 'Gimmick!', 'Vals licht' en 'De buitenvrouw'. in 2003 en 2004 was hij presentator van VPRO's...

Huub van der Lubbe
Huub van der Lubbe is vooral bekend als zanger van de popgroep De Dijk. Hij heeft ook in diverse televisieseries en films gespeeld en dichtbundels uitgebracht. Op 23 april zal hij het nummer 'Tot jij mijn liefde voelt' ten gehore brengen: een cover van Bob Dylan die Van der Lubbe naar het Nederlands heeft vertaald.

Eric Vloeimans
Martin Bril zei over Vloeimans: "De muziek van Eric Vloeimans is vloeiend als water, vloeiend als een dans, vloeiend als een verkeersader en vloeiend als het leven zelf.'' Bril werkte mee aan Vloeimans' laatste cd Live At Yoshi's. Eric Vloeimans zal vanavond na zijn optreden direct doorgaan naar Roosendaal, waar hij zal spelen in het Verkadehuis.

Mai Spijkers
Mai Spijkers is uitgever en eigenaar van 'Prometheus/Bert Bakker', de uitgeverij waar Martin Bril zijn boeken uitgaf.

Jan Mulder
Jan Mulder is de vaste DWDD-tafelheer van de vrijdag. Deze oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen. Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure noopte hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 23 april door de VARA. Te gast waren Huub van der Lubbe, Joost Zwagerman, Bart Chabot, Jan Mulder, Mai Spijkers en Eric Vloeimans. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee