Uitzending
DWDD - 1-2-2011

1-2-2011

DWDD

1705 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van dinsdag 1 februari zijn onder anderen: Martin imek, Hans Kzan, Anish Giri en Hans Bhm. Muziek is er van Dennis Kolen en Giel Beelen is tafelheer.

Martin imek
Martin imek komt praten over de huidige situatie in Egypte. imek maakte in zijn land de Praagse Lente mee. Het huidige Tsjecho-Slowakije waar de voormalige tenniscoach en presentator vandaan komt, maakte in 1968 ook een enorme omwenteling mee. De politieke situatie in zijn land maakte dat Martin imek naar Nederland vluchtte.

Hans Kzan
Met slechts een koffertje vol illusies realiseerde hij zijn droom. Hans Kzan gaat de theaters weer in. Met een one-man-show keert hij terug naar zijn basis en opent hij zijn goochelkoffer om de theaterbezoeker een blik in zijn leven te gunnen. In DWDD laat hij een voorproefje zien.

Anish Giri en Hans Bhm
De 16-jarige schaakgrootmeester Anish Giri deed mee aan het 'Tata Steel Chess-toernooi' dat 14 t/m 30 januari plaatsvond in Wijk aan Zee. Hij won daar onder andere van de wereldkampioen Magnus Carlsen, met zwart in 22 zetten. Giri eindigde het toernooi in de middenmoot, maar stond eerder in die week ook tegen oud-wereldkampioen Viswanathan Annand in een winnende positie. Toch wist Annand zich te herstellen en eindigde de partij in remise.

Dennis Kolen
Dennis Kolen maakt vanaf 2005 als singer-songwriter naam. Voordat hij solo ging, speelde hij in de band Wyatt. In 2005 kwam ook zijn eerste album 'The Jinx' uit. Voorbeelden van hem zijn: Paul Simon, Neil Young en Bob Dylan. Met deze muziek maakte hij kennis omdat zijn vader dit veelvuldig draaide. Zijn album 'Revolution of the Romantics' kwam tot stand na een verbroken relatie.

Giel Beelen
Giel Beelen is n van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD, waar hij bovendien altijd wat van de nieuwste muziek laat horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel!' presenteert.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 1 februari door de VARA. Te gast waren Giel Beelen, Hans Bhm, Hans Kazn en Martin Simek. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie