Uitzending
DWDD - 12-5-2015

12-5-2015

DWDD

1763 x bekeken | 0 reacties
8
Jesse Klaver
Vandaag werd bekend dat Jesse Klaver de nieuwe politiek leider van GroenLinks is. Hij volgt Bram van Ojik op als fractievoorzitter. Oud-diplomaat Van Ojik was sinds 2012 de voorman van GroenLinks. Jesse Klaver zit sinds 2010 in de Tweede Kamer. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 was hij campagneleider. De 29-jarige nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks zit vanavond bij ons aan tafel!

Michel van Egmond
Over het succesvolle praatprogramma ‘Voetbal International’ is een boek verschenen. Het tv-programma met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp is erg populair en wordt in 2011 bekroond met een Televizier-Ring. Maar afgelopen zomer, tijdens het WK in Brazilië, ontstond er ruzie tussen René van der Gijp en Johan Derksen. Toch kwam het weer goed. In het boek ‘Topshow’ beschrijven eindredacteur Jan Hillenius en Michel van Egmond, schrijver was ‘Gijp' en ‘Kieft’, deze periode en geven een blik achter de schermen.

Daan Roosegaarde & Melanie Schultz van Haegen
Vanavond een primeur! Kunstenaar Daan Roosegaarde toont de eerste schetsontwerpen voor ‘Icoon Afsluitdijk’: een project in opdracht van minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Het ontwerp zal de ervaring van de iconische dijk naar een hoger plan tillen. Maar er is meer: Roosegaarde zet t/m woensdag het Museumplein virtueel onder water met zijn spectaculaire installatie Waterlicht en hij is juryvoorzitter van de ideeënprijsvraag ‘Challenge Stad van de Toekomst’.

Muziek: Douglas Firs
Douglas Firs, de Belgische indiepopband rondom singer-songwriter Gertjan Van Hellemont, heeft sinds begin dit jaar een nieuw album uit: ’The Long Answer Is No’. De inspiratie voor dit album deed Gertjan op tijdens een lange reis door Amerika en Canada. Vanavond is Douglas Firs bij ons in de studio te horen!

In deze uitzending van DWDD waren Jesse Klaver en Melanie Schultz van Haegen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 12 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie