Uitzending
DWDD - 7-5-2015

7-5-2015

DWDD

2350 x bekeken | 0 reacties
5
Sywert van Lienden en Felix Rottenberg
Vandaag gaan de Britten naar de stembus. Het is een nek aan nek race tussen premierskandidaten David Cameron van de Conservatieve Partij en Ed Milliband van Labour. En omdat geen van beiden een overtuigende meerderheid lijkt te gaan behalen ligt een politieke chaos op de loer en moet wellicht het hele verkiezingssysteem op de schop. En alsof dat nog niet genoeg is, wil Cameron bij verkiezingswinst middels een referendum besluiten of Engeland uit de EU stapt. Is een Brexit echt mogelijk? Aan tafel Sywert van Lienden en Felix Rottenberg.

Tom Egbers
Ook deze zomer weer Andere Tijden Sport! Zeven afleveringen sportgeschiedenis op tv, gepresenteerd door Tom Egbers. Aan bod komen onder meer de Tour van 1954, Kluivert met de zege in de Champions League én de Nederlandse variant op de ‘Rumble in the Jungle’: Rudi Koopmans vs Alex Blanchard in 1982. Beide boksers zitten vanavond aan tafel bij Matthijs, uiteraard met Tom Egbers.

Adje van den Berg, Ruben Block, Danny Vera en Dany Lademacher
Wat is de beste gitaarriff ooit geschreven? Misschien wel 'Satisfaction' van The Rolling Stones? Vandaag precies 50 jaar geleden droomde Keith Richards de riff van 'Satisfaction', werd wakker en had het gevoel dat hij deze maar beter meteen kon opschrijven. Het werd een van de meest bekende nummers van The Rolling Stones. Voor ons dus een goed moment om met een aantal gitaarhelden te discussiëren over de beste riff aller tijden. Aan tafel: Adje van den Berg, Ruben Block, Danny Vera en Dany Lademacher.

Muziek: WOOT
WOOT bracht al twee EP’s uit, won de Grote Prijs van Nederland en stond op heel veel festivals, waaronder South by South West (SXSW), Eurosonic en Bevrijdingsfestival Den Haag. Voor hun aankomende EP besloten ze hun sound opnieuw onder de loep te nemen. Het resultaat is wederom verfrissend, alsof Jim Morrison jamt met Disclosure. Luister maar naar de nieuwe single ‘Don’t You’.

Tafelheer: Erik Dijkstra
Erik Dijkstra, samen met Frank Evenblij presentator van Bureau Sport, is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Adje van den Berg, Dany Lademacher, Erik Dijkstra, Felix Rottenberg, Ruben Block, Rudi Koopmans, Sywert van Lienden en Tom Egbers te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 7 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie