Uitzending
DWDD - 14-5-2015

14-5-2015

DWDD

2189 x bekeken | 1 reacties
7
Tech-update: Alexander Klöpping
De technologie raast voort, hoog tijd voor Alexander Klöpping om een inventarisatie te geven. Vandaag zal hij onder meer ingaan op drones. Aanvankelijk een onschuldig speeltje of verlengstuk van de selfiestick, maar overheden worstelen nu met de gevaarlijke kanten van de minivliegtuigjes: zo landde er een radioactieve protestdrone op het dak van de Japanse premier.

Ook zal Alexander verhalen over ‘de nieuwe Steve Jobs van Silicon Valley’: Elon Musk. De man achter PayPal, Tesla Motors én de transportonderneming naar de ruimte SpaceX.

Kunstcollege Joost Zwagerman: De Gekwelde Kunstenaar
Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed, tijd voor een ode aan de geniale impressionist. Met internationale herdenkingen en tentoonstellingen wordt zijn nalatenschap op grote schaal herdacht. Van Gogh is beroemd om zijn schilderijen, maar net zo beroemd om zijn gekwelde geest: zijn afgesneden oor is even fameus als zijn Zonnebloemen. Aanleiding voor een nieuw kunstcollege van Joost Zwagerman: De Gekwelde Kunstenaar.

Clouseau weer naar Nederland
‘Daar gaat ze’, dé hit van de Belgische band Clouseau, 25 jaar geleden alweer. Maar ook ‘Passie’, ‘Vonken en Vuur’, ‘Zie me graag’ en ‘Nobelprijs’ waren hits van formaat. In Nederland verdwenen ze uit de spotlights, maar bij onze zuiderburen zijn ze nog altijd ongekend populair. En nu komen ze weer naar ons landje en wel bij De Topppers in Concert. Aan tafel de twee oorspronkelijke bandleden die nog altijd deel uitmaken van Clouseau: de broers Koen Wauters en Kris Wauters.

Muziek: Jayh
Jayh is een Nederlandse zanger en producer uit Amsterdam en bekend van zijn nummer ‘Een mooie dag’! Nu is de nieuwe single van Jayh uit: ‘Je lijkt op iemand’! Deze uptempo track gevuld met live drums, horns en een lekkere Motown-feel zorgt voor veel goeds. Vanavond is Jayh te zien en horen bij ons in de studio.

In deze uitzending van DWDD waren Joost Zwagerman, Kris Wauters en Alexander Klöpping te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 14 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie