Uitzending
DWDD - 15-5-2015

15-5-2015

DWDD

1991 x bekeken | 0 reacties
8
Ode aan B.B. King
B.B. King, de ‘King of the Blues’, is gisteren in Las Vegas overleden op 89-jarige leeftijd. King maakte de blues toegankelijk voor een groot publiek, wie kent niet ‘The Thrill Is Gone’. Maar ook voor andere muzikanten was hij een inspiratiebron. Zijn unieke gitaarspel is van invloed op bijvoorbeeld Eric Clapton. Meestergitarist Adje Vandenberg speelt vanavond een ode…

Boek Emile Roemer
'Het kan Wel' volgens Emile Roemer. Althans, dat is te lezen in zijn boek met die titel. Een boek waarin hij omschrijft welke bezoeken en ontmoetingen hem hebben geďnspireerd en dat de jaren in Den Haag absoluut geen pessimist van hem hebben gemaakt. Ook al zeggen ze in Den Haag nog zo vaak nee, het kan dus wel. Met de juiste wil en aanpak kan heel veel. Het leest ook als een aanklacht tegen bezuinigingen op de verzorgingsstaat. En, ook niet onverwacht, een verheerlijking van het wereldwijde socialisme en een aanklacht tegen het kapitalisme en de marktwerking. Aan tafel: Emile Roemer.

Favoriete natuurkundeproefjes
Het VWO-eindexamen natuurkunde staat voor de deur. Maandag zullen duizenden met kennis volgepropte hoofden zich buigen over fascinerende, maar ook taaie materie. Daarom doen wij vanavond drie proefjes die echt wetenschappelijk, maar vooral ook leuk zijn! Diederik Jekel, Vincent Icke en Diederik Roest doen hun favoriete natuurkundeproef.

Einde seizoen 2 'Nog meer voor mannen' - Maxim Hartman
'Mannen der aarde, verenigt u en eis uw rechten op!' Dat is zo’n beetje de strekking van het programma ‘Nog meer voor mannen’, waarin Maxim Hartman ten strijde trekt tegen de betutteling door het vrouwelijk geslacht. Natuurlijk met veel humor en heerlijk ontregelend, want Maxim is de presentator. We blikken terug op seizoen twee dat bijna ten einde is.

Muziek: Gallowstreet
Een tienkoppige band die beats en brass weet samen te smelten tot een unieke stijl. Hard, hoog en altijd goed en feestelijk. Speciaal voordat de festivalzomer losbarst brengen de heren de single ‘Hattori’ uit. Op woensdag 8 juli presenteert Gallowstreet deze single in Paradiso, maar vanavond zijn ze te bewonderen bij ons in de studio!

Stand-up Comedy: Peter Pannekoek
Peter Pannekoek sluit de week af in stand-up comedy.

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Ook bij deze media-uitzending is Marc-Marie natuurlijk de sidekick van Matthijs

In deze uitzending van DWDD waren Adje Vandenberg, Diederik Jekel, Emile Roemer, Marc-Marie Huijbregts, Maxim Hartman en Vincent Icke te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 15 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie