Uitzending
DWDD - 11-11-2014

11-11-2014

DWDD

1616 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van dinsdag 11 november o.a.: Thomas Dekker, Peter Vandermeersch, 3 DJ's voor Serious Request 2014. Muziek is er van The Elementary Penguins, tafelheer is Paul de Leeuw.

Thomas Dekker
Thomas Dekker was de wielerbelofte van zijn generatie maar na een schorsing vanwege dopinggebruik ging het bergafwaarts. Het gevolg hiervan? Garmin-Sharp, de ploeg waar hij voor uitkomt, besloot dit jaar zijn contract niet te verlengen. Toch zit opgeven er voor de dertigjarige wielrenner nog niet in. Vandaag werd bekend dat hij aankomend voorjaar een poging gaat doen om het werelduurrecord te verbreken. Zoveel mogelijk meters op de afleggen binnen het tijdbestek van een uur. Hoe zwaar is deze beproeving? We gaan het vanavond horen.

Peter Vandermeersch
De loopgraven, de uitgestrekte groene weides, bezaaid met ontelbare witte kruizen, de klaprozen: ze staan in ons collectief geheugen gegrift als symbool voor de Eerste Wereldoorlog die met name in Noord Frankrijk en BelgiŽ een spoor van vernietiging trok. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat deze bloedige oorlog uitbrak, voor ons aanleiding voor een collegereeks met Peter Vandermeersch. Deze keer staat de techniek en geneeskunde centraal. De Eerste Wereldoorlog had naast alle verschrikkingen ook een groot effect op de technische en medische ontwikkelingen.

Domien Verschuuren, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg
3 FM Serious Request is niet meer weg te denken uit de Nederlandse decembermaand. Elk jaar organiseert radiozender 3FM de actie om geld in te zamelen voor projecten van het Rode Kruis. Drie radio-dj's zijn zes dagen (in 2004 vijf dagen) opgesloten in het glazen huis en eten gedurende die periode helemaal niks. Ze draaien dag en nacht verzoeknummers voor luisteraars, uiteraard tegen betaling. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild. De actie wordt sinds 2004 gehouden en vindt plaats in de week voor Kerstmis. Dit jaar staat het glazen huis in Haarlem en is het doel het helpen van meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in conflictgebieden. Paul Rabbering maakte vanmiddag bekend welke 3 DJ's het huis in gaan, zij schuiven vanavond bij Matthijs aan.

Muziek: The Elementary Penguins
De Amsterdamse indierockband The Elementary Penguins stond eerder in het voorprogramma van Go Back To The Zoo en was support voor Moke. In 2012 wordt de band met het nummer 'Everybody Knows My Name Especially On The Dancefloor' uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Deze week verscheen hun debuutalbum 'Weekend Transition'. Vanavond spelen ze hun nieuwe single bij ons!

In deze uitzending van DWDD waren Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom, Paul de Leeuw en Thomas Dekker te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 11 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie