Uitzending
DWDD - 13-11-2014

13-11-2014

DWDD

2100 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 13 november: Trijntje Oosterhuis, Hans Klok, Dirk Jan Roeleven, Jules Schelvis, Robert Kranenborg en Massimo Bottura. Muziek is er van Racoon. Tafelheer is Jan Versteegh.

Trijntje Oosterhuis
Zangeres Anouk kan slecht liegen. Dus verklapte ze vorige week in College Tour dat Trijntje Oosterhuis naar het Songfestival gaat! Twee jaar geleden was Anouk zelf onze afgevaardigde, zij behaalde de 9e plaats in de finale. Vorig jaar werden we tweede met Ilse Delange en Waylon. Zet de stijgende lijn zich voort en winnen we voor het eerst sinds 1975 het Eurovisie Songfestival ? En wat voor lied heeft Anouk eigenlijk voor Trijntje geschreven?

Hans Klok, Dirk Jan Roeleven, Jules Schelvis
Michel Velleman was ‘Ben Ali Libi’, een Nederlandse goochelaar. Hij was joods, is in de oorlog gedeporteerd naar kamp Sobibor en heeft dat niet overleefd. Tijdens zijn leven geen beroemde superster, maar zijn artiestennaam werd wel vereeuwigd dankzij het aangrijpende gedicht van Willem Wilmink.

Documentairemaker Dirk Jan Roeleven maakte ooit een film over Wilmink en kwam zo op het idee een film over Ben Ali Libi te maken. Hij vroeg Hans Klok de trucs voor te doen die een goochelaar in Ben Ali’s tijd zou opvoeren. Ook is hij op zoek naar mensen die de goochelaar gekend hebben. Dirk Jan en Hans zitten beide aan tafel met schrijver en Sobibor-overlevende Jules Schelvis, die het gedicht zal voordragen. Hieronder draagt Joost Prinsen het schitterende gedicht voor.

Robert Kranenborg en Massimo Bottura
Robert Kranenborg geeft ons weer een kijkje in het culinaire ambacht. Dit keer met de Italiaanse chefkok Massimo Bottura die met zijn restaurant Osteria Fransescana in Modena drie Michelin-sterren heeft. Vanavond maken ze het beroemde dessert van Massimo: ‘Oops, I dropped the lemon tart!’. Een gerecht wat per ongeluk is ontstaan. Samen met Robert Kranenborg laat Massimo Bottura zien hoe je zo’n gebroken taart maakt.

Muziek: Racoon
Het laatste studioalbum van de Zeeuwse band is alweer uit 2011. In de tussentijd verschenen nog wel de singles ‘Shoes of Lightning’ en ‘Oceaan’ en was er tijd om te werken aan nieuw materiaal. Vanavond speelt Racoon als eerste bij DWDD hun nieuwe single!

In deze uitzending van DWDD waren Hans Klok, Jan Versteegh, Jules Schelvis, Robert Kranenborg en Trijntje Oosterhuis te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 13 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie