Uitzending
DWDD - 6-11-2014

6-11-2014

DWDD

2300 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 6 november o.a.: Henk Kamp, Anneke van Loggem,Charles den Tex en Anneloes Timmerije. Muziek is er van DJ Jeff Mills en het Residentie Orkest. Tafeldame is Fidan Ekiz.

Henk Kamp
In de ridderzaal kroont Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander op donderdag 6 november een groep Nederlandse onderzoekers tot de nieuwe Nationale Iconen. Die middag worden een aantal verschillende innovatieve uitvindingen, die van groots belang kunnen zijn voor ons land, bekend gemaakt. De Iconen zitten aan tafel, samen met Minister Kamp van Economische Zaken.

Anneke van Loggem
Charles den Tex en Anneloes Timmerije schreven een boek, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een piloot die in 1945 zijn vrouw terugvond door met zijn vliegtuig over de jappenkampen te vliegen en haar naam om te roepen. Tijdens de presentatie van dit boek, ‘Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd,’ was de 92-jarige Anneke van Loggem aanwezig. Ook zij bleek deel uit te maken van deze liefdesgeschiedenis. Realiteit en fictie kwamen samen.

Wende Snijders, Jan Eilander, Jan Dulles en Jaap Kwakman
Popicoon en levende legende David Bowie maakt dit jaar 50 jaar muziek. Deze maand verschijnt dan ook een nieuwe biografie over zijn leven én komt nieuw compilatie album uit: ‘Nothing Has Changed’. Wij vroegen drie muzikanten en Bowie-fans om hun favoriete David Bowie-nummer bij ons ten gehore te brengen: Wende Snijders, Jan Eilander (Trio Bier) en Jan Dulles met Jaap Kwakman van de 3 J’s!

Muziek: Jeff Mills en het Residentie Orkest
Op vrijdag 7 november opent Jeff Mills met het Residentie Orkest en SO Percussion het slagwerkconcours en -festival TROMP Percussion Eindhoven. Zijn 70 minuten durende orkestwerk ‘Where Light Ends’ wordt slechts eenmalig uitgevoerd in Nederland, met de meester zelf achter de draaitafel. Vanavond bij DWDD een voorproefje!

In deze uitzending van DWDD waren Henk Kamp, Charles den Tex, Wende Snijders, Jan Eilander en Fidan Ekiz te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 6 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie