Uitzending
DWDD - 5-11-2014

5-11-2014

DWDD

1444 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van woensdag 5 november: Lodewijk Asscher, Janine Jansen, Michel van der Aa en het Concertgebouworkest, Class of '89. Muziek is er van Robbing Banks. Tafelheer is Giel Beelen. Nico Dijkshoorn dicht.

Lodewijk Asscher
Volgens minister Asscher van Sociale Zaken heeft ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland last van werkstress, maar heerst hier een taboe op. Werknemers durven hier niet over te beginnen op hun werk. Met jaarlijks bijna 1 miljoen mensen in Nederland die het risico lopen op een burn-out of een andere werk gerelateerde psychische ziekte, is het beroepsziekte nummer 1. Om werkstress bespreekbaar maken en terug te dringen organiseert het ministerie van SZW daarom van 3 t/m 6 november ‘Check Je Werkstress Week’. Aan tafel : Minister Lodewijk Asscher.

Vioolconcert voor Janine Jansen
Huiscomponist van het Concertgebouworkest Michel van der Aa heeft een driedelig vioolconcert geschreven voor Janine Jansen. Hij wilde erg graag zijn eerste vioolconcert voor haar schrijven en kreeg carte blanche van het Concertgebouworkest. De uitvoering van het vioolconcert is op 6 november in het Concertgebouw in Amsterdam. Vanavond in De Wereld Draait Door alvast een exclusief voorproefje! Janine Jansen, Michel van der Aa en het Concertgebouworkest zijn te gast.

Class of '89
Op maandag 6 november 1989 vertrok er een 5 havo- en een 6 vwo- klas op schoolreis naar Berlijn. Op 8 november werd hen nog verboden te lachen bij de grens naar Oost-Berlijn, de volgende dag werd er feest gevierd. Een onverwachte en ongelofelijke gebeurtenis, het vallen van de Berlijnse muur. Nu 25 jaar later praten we met deze klas over deze historische nacht. Wat is hen bijgebleven?

Robbing Banks
Robbing Banks is een one-man rock ’n roll-garage band. Ja dat lees je goed. Robin van Saaze speelt gitaar en drums én zingt ook nog! Heerlijke rauwe rock ’n roll, denk Jon Spencer. Maar dat is niet altijd zo geweest: eerder maakte hij complexe indiepop met de band ‘Taxi to the Ocean’ en stoner rock met ‘Drive Like Maria’.

Naast eenmansband is hij ook nog zijn eigen producer en labelbaas. DIY to the bone!

In deze uitzending van DWDD waren Lodewijk Asscher, Janine Jansen en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 5 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie