Uitzending
DWDD - 14-11-2014

14-11-2014

DWDD

1990 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van vrijdag 14 november: Twan Huys, Herman Finkers, Aaf Brandt Corstius, Wouter Prudon. Muziek is er van Tweedy, Peter Pannekoek doet stand-up comedy en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Bill Gates in College Tour: Twan Huys
Bill Gates richtte Microsoft op en werd schathemeltjerijk: 82 miljard dollar zit er in z’n spaarpot. In 2008 zegt hij Microsoft vaarwel en stort zich op liefdadigheidswerk. Zijn Gates foundation is nu de grootste liefdadigheidsinstelling ter wereld en steekt ruim drie miljard euro per jaar in arme landen, net iets minder dan Nederland. Gisteren ontmoette hij premier Rutte en riep op om niet meer te bezuinigen op het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Daarna was hij te gast in een opname van College Tour, waar 1600 studenten en Twan Huys hem het hemd van het lijf vroegen.

Sinterklaasboekje Herman Finkers
Door de Zwarte Pieten-discussie vergeten we af en toe wat de essentie is van het sinterklaasfeest. In het opnieuw uitgebrachte boekje 'Sinterklaas en de arme kindertjes' van Herman Finkers komt dit gelukkig weer even naar voren. Het boekje geschreven voor kinderen én volwassenen gaat over Sint en Piet die voor vijf arme kinderen zorgen. Een boekje vol humor en prachtige tekeningen. Aan tafel de schrijver: Herman Finkers.

De kont van Kim Kardashian: Aaf Brandt Corstius
Het internet ontplofte afgelopen week na het 'blootgeven' van de foto van de billen van Kim Kardashian. Het blad 'Paper' publiceerde de foto van de Amerikaanse reality ster op de voorpagina. De hele wereld kroop achter Photoshop om de meest hilarisch variaties op de foto te maken. Aaf Brandt Corstius wijdde zelfs haar column in de Volkskrant aan de veelbesproken kont. Waarom? Dat horen we vanavond!

Speelfilm Whiplash: Wouter Prudon
De film 'Whiplash' kreeg in Amerika alleen maar lovende recensies en het woord 'Oscar' wordt al voorzichtig gefluisterd. Maar waarom? Wat maakt dit drama, over een ambitieuze jazzdrummer die wil scoren op een topconservatorium, een absolute must? We horen het vanavond van Wouter Prudon, drummer van de band Chef'Special.

Muziek: Tweedy
Tweedy is het zijproject van Jeff Tweedy, de frontman van Wilco. Het is echter geen soloproject van de Grammy Award winnende singer-songwriter en producer, hij werkt samen met zijn 18-jarige zoon Spencer, een begenadigd drummer. Het album ‘Sukierae’ (sue-key-ray) kwam in september 2014 uit en kreeg goede kritieken. Het staat boordevol prachtige en persoonlijke liedjes, allemaal geschreven, gespeeld en gezongen door Jeff, met zoonlief op drums en hier een daar een gastbijdrage van een bevriende muzikant.

In deze uitzending van DWDD waren Herman Finkers, Aaf Brandt Corstius, Twan Huys, Kim Kardashian, Sinterklaas en Bill Gates te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 14 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie