Uitzending
DWDD - 25-4-2017

25-4-2017

DWDD

963 x bekeken | 0 reacties
6
Bram Grisnigt en Bram de Graaf
Op 4 mei gedenken we de Tweede Wereldoorlog. Opdat wij de helden niet vergeten. Eén van die helden is Bram Grisnigt. In het boek ‘Spion van Oranje’ vertelt de nu 94-jarige Grisnigt zijn opzienbarende verhaal. Hij vluchtte uit Nederland, belandde via drie continenten in Engeland, vanwaar hij weer gedropt werd in ons land. Als piepjonge spion welteverstaan. Hij werd gepakt, verbleef in verschillende concentratiekampen, maar wist uiteindelijk tijdens één van de vreselijke Duitse dodenmarsen te ontsnappen. Bram Grisnigt zit aan tafel met journalist Bram de Graaf, die zijn verhaal optekende.

Boek van de Maand april 2017
Dinsdag weer ‘Boek van de Maand’! Ons Boekenpanel, bestaande uit Manda Heddema, Brecht Russchen, Lenneke de Ruijter en Arno Koek, kiest het eigen favoriete boek in de uitzending en presenteert gezamenlijk één ultiem ‘Boek van de Maand’.

Muziek: Jeangu Macrooy
Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) werkte voor zijn debuut-EP 'Brave Enough' samen met producer Perquisite, bekend van Pete Philly. Die samenwerking beviel, nu ligt er een volwaardig album in de winkels. 'High On You' is energieker en dansbaarder dan zijn voorganger, maar onveranderd is uiteraard Jeangu’s meesterlijke stem. Vanavond speelt hij 'Step Into The Water' in DWDD!

Tafelheer: Akwasi
Akwasi (1988) kun je kennen van de hiphopformatie Zwart Licht. Hij is in 2012 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en is naast artiest ook theatermaker. Ook treedt Akwasi solo op. in het voorjaar van 2014 verscheen zijn debuut ‘Daar Ergens’, een ode aan de Nederlandse zanger en cabaretier Bram Vermeulen.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 25 april door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • DWDD - Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  Matthijs van Nieuwkerk presenteert allerlaatste DWDD

  27-3-2020

  Er komt vanavond na 15 jaar een einde aan de talkshow De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk neemt vanavond voor de allerlaatste keer plaats aan de kop van zijn talkshowtafel voor de laatste uitzending van zijn…
  Lees verder
 • DWDD - Stond stil bij overlijden Van der Laan

  Stond stil bij overlijden Van der Laan

  7-10-2017

  Burgemeester Eberhard van der Laan is donderdag overleden aan de gevolgen van longkanker. De burgemeester legde 18 september zijn taken neer en schreef in een brief aan alle Amsterdammers dat hij het een voorrecht vond…
  Lees verder
 • DWDD - Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  Zet een wekker op De Wereld Draait Door

  26-8-2017

  De Wereld Draait Door keert komend tv-seizoen weer terug op NPO 1 met Roxeanne Hazes als nieuwe huisband. De zangeres zal in het nieuwe seizoen van De Wereld Draait Door elke laatste vrijdag van de maand met haar band…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten