Uitzending
Dichtbij Nederland - Ella Vogelaar was 'twintig maanden knettergek'

Ella Vogelaar was 'twintig maanden knettergek'

Dichtbij Nederland

3-3-2009

| 1379 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond in Dichtbij Nederland Radio: Oud minister Ella Vogelaar te gast. Ella vertelt aan presentator Sulay Reval over haar korte ministerschap, de Vogelaarwijken, de omgang met de pers en haar opvolger Van der Laan. Aanleiding is haar dagboek Twintig maanden knetttergek.

"Met een kritisch boek over de PvdA-top en Bos in het bijzonder slaat de opgestapte minister Ella Vogelaar terug." , schrijft Trouw op 19 februari. De titel ’Twintig maanden knettergek’is ontleend aan de uitspraak van PVV-leider Geert Wilders. Die toonde zich in de zomer van 2007 hevig verontwaardigd over een interview van Ella Vogelaar in Trouw. Daarin zei ze dat zij zich kon voorstellen dat Nederland ooit gebaseerd zal zijn op een joods-christelijke-islamitische cultuur. Ook verklaarde ze de bijna één miljoen moslims en de islam te willen helpen wortelen in Nederland. Wilders verklaarde vervolgens in een Kamerdebat over de Nederlandse identiteit dat ze ’knettergek’ geworden was en diende ook een motie van wantrouwen tegen haar in.

Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Balans.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Ella Vogelaar was 'twintig maanden knettergek' is uitgezonden op dinsdag 3 maart door de NPS. Te gast was Ella Vogelaar. De presentatie was in handen van Simone Weimans, Carrie ten Napel en Sulay Reval.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie