Uitzending
Dichtbij Nederland - Vijf Turken en vier Amerikanen omgekomen bij crash

Vijf Turken en vier Amerikanen omgekomen bij crash

Dichtbij Nederland

27-2-2009

| 1000 x bekeken | 0 reacties
6
Bij de crash van het toestel van Turkish Airlines zijn woensdag vijf Turken en vier Amerikanen omgekomen. Dat heeft burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer donderdagavond bekendgemaakt. Van alle doden zijn inmiddels de familieleden ingelicht.

Of de overledenen familieleden van elkaar waren wilde de burgemeester niet zeggen.

Het identificeren van de slachtoffers werd bemoeilijkt doordat er één extra passagier aan boord van het vliegtuig was. In plaats van 134 mensen zaten er 135 in het toestel. Van 133 inzittenden is inmiddels de nationaliteit vastgesteld. Onder hen bevinden zich ook alle zes zwaargewonden, die nog steeds in verschillende ziekenhuizen liggen. Hun nationaliteit wordt later bekendgemaakt. In totaal zaten 60 Nederlanders en 51 Turken aan boord van het toestel.

De doden zijn nog niet definitief geïdentificeerd; daarvoor is volgens Weterings meer tijd nodig. Het Rampen Identificatie Team van de politie voert die identificatie uit. Als de identiteit van de doden definitief is vastgesteld, maken de autoriteiten de namen van de overledenen bekend. Aan de nabestaanden is medegedeeld dat hun vermiste tot de doden behoort.

,,Hiermee is een einde gekomen aan de onzekerheid van de nabestaanden. Ze weten nu na anderhalve dag dat hun geliefde tot de overledenen behoort. We komen echter pas met namen naar buiten op het moment dat het Rampen Identificatie Team alle slachtoffers één op één heeft kunnen identificeren. Dat is geheel in lijn met internationale regels'', aldus Weterings. ,,Na afronding van het identificatieproces is er gelegenheid de lichamen terug te brengen naar hun thuisland.'' Volgens Weterings zal het identificeren van de lichamen nog veel tijd in beslag nemen.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Vijf Turken en vier Amerikanen omgekomen bij crash is uitgezonden op vrijdag 27 februari door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie