Uitzending
Dichtbij Nederland - Uitspraak tegen hoofdverdachte Ryan P

Uitspraak tegen hoofdverdachte Ryan P

Dichtbij Nederland

10-3-2009

| 1024 x bekeken | 0 reacties
6
De rechter doet dinsdagmiddag om 15.00 uur (Nederlandse tijd) op Curaçao uitspraak tegen hoofdverdachte van de moord op Marlies van der Kouwe, Ryan P. Tijdens het proces, dat vorige maand op Bonaire werd gehouden, eiste de officier van justitie een levenslange gevangenisstraf tegen P.

De verdachte heeft bekend dat hij de 24-jarige apothekersassistente heeft gewurgd, maar hij ontkent dat hij de Nederlandse heeft verkracht. Dat is hem wel ten laste gelegd, ondanks gebrek aan bewijs. P. zat eerder zes jaar vast voor gijzeling en verkrachting.

Het lichaam van Marlies van der Kouwe werd in oktober vorig jaar gevonden, een maand na haar verdwijning. De versie van P. over de gebeurtenissen in de nacht van de verdwijning van Van der Kouwe strookt niet met wat getuigen hebben verklaard. Ondanks herhaalde pogingen van de rechter om daar duidelijkheid over te krijgen, bleef P. tijdens het proces volhouden dat het misdrijf niet gepland was. Hij blijft erbij dat het een uit de hand gelopen worsteling was om de tas van Van der Kouwe.

Update uitspraak:
Levenslang voor doodslag op Marlies van der Kouwe

Ryan P. (27) is dinsdag op Curaçao veroordeeld tot levenslang voor doodslag op de Nederlandse apothekersassistente Marlies van der Kouwe op Bonaire. Dat is conform de eis die de officier van justitie twee weken geleden uitsprak. De rechtbank acht moord niet bewezen, maar wel een zware vorm van doodslag.

P. heeft toegegeven dat hij de 24-jarige vrouw heeft gewurgd, maar ontkent dat hij haar heeft verkracht. Hij heeft gezegd dat hij de tas van de vrouw wilde stelen en dat hij haar daarom van haar fiets heeft getrokken. Toen zij zich verzette, zou hij haar hebben gewurgd.

Van der Kouwe verdween in de nacht van 20 op 21 september vorig jaar op Bonaire, toen ze naar huis fietste in de wijk Hato. Pas een maand later werd haar stoffelijk overschot gevonden, ongeveer 10 kilometer van de plek van haar verdwijning.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Uitspraak tegen hoofdverdachte Ryan P is uitgezonden op dinsdag 10 maart door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie