Uitzending
Debat op 2 - Vechtscheiding: wie is de dupe?

Vechtscheiding: wie is de dupe?

Debat op 2

11-9-2013

| 3209 x bekeken | 2 reacties
6
Echtscheidingen gaan zelden gemakkelijk. Bij maarliefst één op de drie scheidingen is sprake van een vechtscheiding. Sommige vechtscheidingen hebben dramatische gevolgen, vooral voor de kinderen natuurlijk. De Kinderombudsman vraagt vandaag in zijn jaarverslag ook aandacht voor kinderen in een vechtscheiding: zijn teveel de dupe en er wordt te weinig naar ze geluisterd.

Maar zijn vaders ook niet te vaak slachtoffer van een vechtscheiding? Rechters wijzen maar zelden de kinderen aan de vader toe na een scheiding, in slechts 6% van de gevallen. Willen vaders de zorg van hun kind wel op zich nemen bij een echtscheiding? Hebben rechters en advocaten wel oog voor de vader? Of is het voor het kind gewoon het beste om bij moeder te wonen? Kunnen vaders zich hierdoor zo benadeeld voelen dat ze tot het ergste in staat zijn?

En denken ouders niet te gemakkelijk over scheiden? Vechten ze nog wel voor hun huwelijk? Een leven lang bij elkaar blijven is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar bij elkaar blijven voor de kinderen…zou dat niet veel beter zijn voor iedereen. Of is dan iedereen binnen het gezin slachtoffer?

Hebben ouders wel genoeg oog voor de belangen van het kind? En wat vinden de kinderen eigenlijk zelf?

Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Vechtscheiding: wie is de dupe? is uitgezonden op woensdag 11 september door de KRO. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie