Uitzending
Debat op 2 - Het proefverlof van Van der G

Het proefverlof van Van der G

Debat op 2

2-10-2013

| 1206 x bekeken | 0 reacties
4
Volkert van der Graaf zit een gevangenisstraf uit voor de moord op Pim Fortuyn. Hij kan binnenkort vrijkomen, als tweederde van zijn straf erop zit. De milieuactivist schoot op 6 mei 2002 Pim Fortuyn dood op het Mediapark. De moord leidde tot geschokte reacties in het land. De Raad voor Strafrechtstoepassing geeft advies over rechtspraak en vindt dat Van der Graaf op proefverlof zou mogen. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Teeven moet daar de uiteindelijke beslissing over nemen.

Wat hoort de staatssecretaris in dit soort gevallen te doen? Wat zijn de gevolgen van zijn beslissing? Moet Van der Graaf extra beveiligd worden? En wat te denken over het feit dat Volkert van der Graaf nooit spijt betuigt heeft? Wat vinden familieleden van Pim Fortuyn hiervan?

Moet er in dit speciale geval ook speciale beslissingen worden genomen? Of moet Volkert van der Graaf behandelt worden als ieder ander? Wordt er in dit geval misschien wel meer gedacht aan de dader dan aan het slachtoffer?

Velen hebben er een mening over, en willen dit geluid graag laten horen voordat Staatssecretaris Teeven volgende week een besluit neemt. Het proefverlof van Volkert van der Graaf; een discussie die wellicht heel Nederland aangaat.

De discussie staat onder leiding van presentator Arie Boomsma. Te gast zijn Peter Oskam, namens het CDA lid van de Tweede Kamer, Simon Fortuyn, de broer van Pim Fortuyn, Peter van der Laan, hoogleraar Reclassering, en ook Edwin Fortuyn, de neef van Pim Fortuyn die al ooit een telefoongesprek had met Volkert van der Graaf.

In deze uitzending van Debat op 2 was Simon Fortuyn te gast. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma. Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Het proefverlof van Van der G werd uitgezonden op woensdag 2 oktober door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie