Uitzending
Debat op 2 - Pedo's – waar laten we ze?

Pedo's – waar laten we ze?

Debat op 2

6-11-2013

| 1274 x bekeken | 0 reacties
7
Wat doen we met veroordeelde pedoseksuelen? Nadat ze hun straf hebben uitgezeten keren ze weer terug in de maatschappij. Maar waar kunnen ze dan terecht?

Een burgemeester mag een veroordeelde zedendelinquent niet weren uit zijn gemeente. Burgemeester Kolff van Veenendaal gooit het nu over een andere boeg. Hij stapte naar de civiele rechter om een veroordeelde pedoseksueel in zijn gemeente te dwingen zich aan strenge voorwaarden te houden. Zo mag hij geen contact zoeken met minderjarigen, moet hij weglopen als een kind contact met hem zoekt, en mag hij overdag niet in de binnentuin van zijn appartementencomplex komen. Op deze manier wil de burgemeester de ongeruste buurtbewoners geruststellen. Woensdag doet de rechter uitspraak.

Moet een burgemeester een veroordeelde pedoseksueel kunnen weren uit zijn gemeente? En moet hij de pedo voorwaarden op kunnen leggen aan zijn verblijf in de gemeente? Of hebben pedo’s die hun straf hebben uitgezeten recht op een tweede kans, zonder dat zij in hun vrijheid worden beperkt? En hoe voorkomen we dat pedo’s opnieuw in de fout gaan? Moeten we ze weren uit kinderrijke omgevingen? Of moeten we ze juist begeleiden en leren hoe ze om kunnen gaan met hun behoeftes zonder zich aan kinderen te vergrijpen?

Afgelopen zondag vielen vier mannen schreeuwend een huis binnen waarvan zij vermoedden dat daar een pedofiel woonde. Maar ze bleken het verkeerde adres uitgekozen te hebben. De bewoners zijn erg geschrokken en krijgen nu slachtofferhulp. Waar komt deze volkswoede vandaan? En waar leidt dit toe?

De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma. Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Pedo's – waar laten we ze? werd uitgezonden op woensdag 6 november door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie