Het houten prikkertje is gemaakt voor eenmalig gebruik. Maar het is niet verplicht om het weg te gooien. Klootwijk kan het niet over zijn hart verkrijgen. Hij gooit nooit houtjes weg. Ook de Chinese eetstokjes niet die...
Bekijk uitzending
Iedereen kent het flesje. Van Maggi. Het is zo vertrouwd op tafel bij de Chinees en in andere eethuizen dat menig gast iets mist als het er niet staat. Leven zonder Maggi is lang niet zo gezellig. Dat wil zeggen, het...
Bekijk uitzending
Loop je van huis weg dan moet je kamperen en moet je kamperen dan zit je met koken. Voor de keuken van de dakloze maakt de wegvanhuisloopindustrie het meest fantastische gereedschap. Zo goed dat het weglopen lokt. Deze...
Bekijk uitzending
Een strooibus met zout is stomvervelend. Dat vindt de moderne mens die de hele dag bezig is met zich niet te vervelen. Een zoutmolen die geluid maakt, dat is het nieuwe plezier aan tafel. De strooizoutfabrikant had het...
Bekijk uitzending
Pluk een bloem langs het Prinses Margrietkanaal. Hak hem fijn, stop hem in een potje zout en verkoopt dat voor goud geld als authentiek. Prinses Margrietkanaalkruidenzout. Deze uitzending van het programma De Wilde...
Bekijk uitzending
Wie zijn handen niet wil branden aan een pan kan een lap gaan kopen bij de Blokker, of een ovenwant in de kookwinkel van stand. In de Wilde Keuken wordt iets anders gebruikt. Uit de winkel waar ook een hoefsmid...
Bekijk uitzending
Het toppunt van andersom denken. Een Amerikaanse fabrikant van keukenraspen bedacht een rasp voor zout. Maar toen moest hij ook zout in grote brokken er bij doen anders had je er niks aan. En als zijn brokken op zijn?...
Bekijk uitzending
Wijn kom van ver en bijna altijd in flessen. Het glas weegt net zoveel als de wijn. Dus de helft van de transportkosten zitten hem in het glas dat straks stukgegooid wordt in de glasbak. Er is een veel betere manier om...
Bekijk uitzending
Om voor je plezier te overleven neem je maaltijden mee uit survivalen. Lichtgewicht maaltijden want je draagt ze op je rug. Te koop in avonturenwinkels. Maar veel lichter van gewicht en stukken goedkoper haalt Klootwijk...
Bekijk uitzending
Het koelkastloze tijdperk, vanaf de schepping van de aarde tot 1958, lijkt helemaal vergeten. En hoe eten te bewaren zonder koelkast weet ook niemand meer. Terwijl het zo eenvoudig is. Hang het aan de waslijn in de wind...
Bekijk uitzending
Een banaan zit in zijn eigen verpakking; de schil. Is die er af dan zit er niets anders op dan de banaan te eten. Maar hoe? In De Wilde Keuken wordt het ideale stuk gereedschap ontdekt om een banaan klein te krijgen. ...
Bekijk uitzending
Bruine ballen zonder beest. Deze uitzending van het programma De Wilde Keuken met de titel In oud brood hoeft helemaal geen gehakt is uitgezonden op vrijdag 22 april door NTR. De presentatie was in handen van Wouter...
Bekijk uitzending
De Wilde Keuken in twee minuten. Elke week zegt Klootwijk hardop wat hij ook stilletjes had kunnen schrijven. En het is al voorbij voor je weet wat je ziet. Presentatie: Wouter Klootwijk. Deze uitzending van het...
Bekijk uitzending
De Wilde Keuken in twee minuten. Elke week zegt Klootwijk hardop wat hij ook stilletjes had kunnen schrijven. En het is al voorbij voor je weet wat je ziet. Presentatie: Wouter Klootwijk. Deze uitzending van het...
Bekijk uitzending
De Wilde Keuken in twee minuten. Elke week zegt Klootwijk hardop wat hij ook stilletjes had kunnen schrijven. En het is al voorbij voor je weet wat je ziet. Presentatie: Wouter Klootwijk. Deze uitzending van het...
Bekijk uitzending
De Wilde Keuken in twee minuten. Elke week zegt Klootwijk hardop wat hij ook stilletjes had kunnen schrijven. En het is al voorbij voor je weet wat je ziet. Presentatie: Wouter Klootwijk. Deze uitzending van het...
Bekijk uitzending
De Wilde Keuken in twee minuten. Elke week zegt Klootwijk hardop wat hij ook stilletjes had kunnen schrijven. En het is al voorbij voor je weet wat je ziet. Presentatie: Wouter Klootwijk. Deze uitzending van het...
Bekijk uitzending
Wereldnieuws. Een dier dat het naar zijn zin heeft wordt voor half geld twee keer zo dik. Kijk naar de vis die zelf bepaalt wanneer hij eet en twee keer zo gelukkig is. Wouter Klootwijk mijmert in zijn Wilde Keuken over...
Bekijk uitzending
Het conservenblik is zo gewoon geworden als water uit de kraan. We staan er niet bij stil, nee sterker: we kijken er op neer. Eten uit blik is minderwaardig. Wat een modieuze vergissing. De uitvinding van het...
Bekijk uitzending
Toen het leven nog eenvoudig was had je slaolie en smeerolie. En toen er nog geen smeerolie was smeerde men de geweren met slaolie. Dat was olie uit koolzaad die raapzaadolie werd genoemd en vreselijk stonk als er in...
Bekijk uitzending
Deegwaren worden tegenwoordig pasta genoemd. Maar noem de deegwaar van de Chinees geen pasta. Een Chinees gebruikt mie en mie is van zijn leven geen pasta. Klootwijk onderzoekt het verschil en ontdekt dat de beste en...
Bekijk uitzending
Kippen worden eerst verzonnen. Als ze zijn bedacht worden hanen en hennen bij elkaar gebracht die samen kippen moeten maken die in een sensationeel korte tijd tot twee kilo dik groeien. Of kippen die in een sensationeel...
Bekijk uitzending
Een boon is bruin, een boon is wit of het is een sperzie. Wat weten we toch weinig van bonen. Om maar eens wat te noemen. Waarom heet een paardenboon en paardenboon en een kievitsboon een kievit? Wouter Klootwijk op...
Bekijk uitzending
Oud als de wereld zijn ze zo ongeveer. Schelpdieren. Apen aan zee zijn er mens van geworden. Eet je schelpdieren dan groeien je hersens en word je slim. Oesterkwekers en mosselvissers weten er van. Steeds slimmer worden...
Bekijk uitzending
Wouter Klootwijk vraagt zich af waar de koeien blijven die geen melk meer geven. Hij ontdekt dat het rundvlees in menig Nederlandse supermarkt niet van een koe en niet van een stier is. Want, komt het uit Ierland, dan...
Bekijk uitzending