Blik
24-2-2011
| 2802 x bekeken | 0 reacties
Het conservenblik is zo gewoon geworden als water uit de kraan. We staan er niet bij stil, nee sterker: we kijken er op neer. Eten uit blik is minderwaardig. Wat een modieuze vergissing. De uitvinding van het conservenblik heeft miljoenen mensen het leven gered, om te beginnen de soldaten van Napoleon die in de loopgraven en aan het front eindelijk iets konden eten waar ze niet aan dood gingen voor ze doodgeschoten werden. Wouter Klootwijk kookt niet uit een conservenblik maar stopt een heel schaap in blik. Uit eerbied voor de inmiddels verguisde conservenindustrie. Ook in De Wilde Keuken: het lekkerste uit blik. Klootwijk haalt het uit Noorwegen.
Presentatie: Wouter Klootwijk.
Deze uitzending van het programma De Wilde Keuken met de titel Blik is uitgezonden op donderdag 24 februari door NTR. De presentatie was in handen van Wouter Klootwijk.