Olie
17-2-2011
| 3084 x bekeken | 0 reacties
Toen het leven nog eenvoudig was had je slaolie en smeerolie. En toen er nog geen smeerolie was smeerde men de geweren met slaolie. Dat was olie uit koolzaad die raapzaadolie werd genoemd en vreselijk stonk als er in gebakken werd. Vader bakte vis in het schuurtje en mocht daarna een week niet meer zijn huis in. Het leven is niet eenvoudig meer en voor kennis over spijsolie moet men op cursus. Die uit olijven is er bijgekomen en zonnebloem en maiskiem en olie uit de pelletjes van rijst. Maar één ding staat vast: als olie heel heet wordt vliegt het spontaan in de fik. Dat wordt in De Wilde Keuken onomstotelijk bewezen. Met slaolie.
Presentatie: Wouter Klootwijk.
Deze uitzending van het programma De Wilde Keuken met de titel Olie is uitgezonden op donderdag 17 februari door NTR. De presentatie was in handen van Wouter Klootwijk.